Ystävyyden Majatalo

Isäntäväki

Ystävyyden Majatalo yrittää vaalia jotain kodinomaista paikkaa arjessa. Talon isännän kanssa ovat vastuuta olleet jakamassa monet niistä ihmisistä jotka kulloinkin ovat kokeneet paikan kodikseen. Jos näin erilaiset ihmiset tulevat edes auttavasti toimeen keskenään, se luo toivoa siitä, että melkein kuka tahansa voi oppia elämään melkein kenen kanssa tahansa.

Daniel Nylund
Yhteisön johtaja

Olen kirjailija ja bloggari, itsetuntemus- ja kohtaamiskouluttaja, sovintokonsultti ja auttaja. Olen myös puskateologi (Teoblogi.fi), kaappipappi,  korpifilosofi, maisemasuunnittelija, puutarhuri, kivisten ja puisten sydänten muotoilija, leipuri, kokki ja muurari. Niin ja entisessä elämässäni oli ytimennäivertäjätoukka.

Yhteisöeläjä olen ollut teini-iästä asti. Tämä on hippiunelmani versio 6.36. Puolierakkona olen uhmannut depressiivistä eristäytymisen taipumusta rakentamalla mahdollisimman vieraanvaraista yhteisöllisyyttä, joka ei tee väkivaltaa kenenkään yksilöllisyydelle. Samassa hengessä pidän aina silloin tällöin vapaehtoisille Danielin Anarkristillistä Hippikoulua, jossa pohdimme elämän vaikeimpia asioita.

Rakastan laittaa pienille porukoille unohtumattomia kulinaarisia nautintoja monen unelman rantaterassilla. Pidän ilmapiiristä, jossa jotenkin itsestään karsiutuu suuri osa arjen epäkohtaavasta vuorovaikutuskulttuurista.Tuntuu hienolta ja etuoikeutetulta elää niin lähellä vilpittömän dialogin ja todellisen kohtaamisen mahdollisuuksia.

Olen ikäni etsinyt mahdollisuutta elää vastaanottamiseen ja antamiseen rakentuvaa kiitollisuustaloutta kateellisen vertailun ja ankaran kilpailun maailmassa. Ystävyyden Majatalossa elää tuhansien ihmisten anteliaisuus, joka kiitollisuutemme kautta muuttuu lahjoiksi muille. Sydämeni on läpikulkupaikka. Silti koen syvää kuulumista kaikkien niiden kanssa, jotka ovat paikkaamme käyttäneet yhteisöelämän harjoittelupaikkana ja varakotina, jossa ovat voineet poisoppia huonoista sosiaalisista tavoista ja kirjoittaneet elämänsä käsikirjoitusta toimivampaan muotoon. Jokainen kohtaamisen hetki, jolloin totuus ja armo ovat syleilleet toisiaan, on jättänyt lujittuneen pehmeyden myös minun sydämeeni.

Kiitollisena elän nuoruuteni unelmia todeksi yhdessä kumppanini Soilen kanssa. Hyvyyden vaihdantatalous on antanut minulle tarkoituksesta painavan elämän.

Soile Lehti
Yhteisöllisen elämän harjoittelun ohjaaja
ja toiminnan johtaja.

Olen äiti, Danielin kumppani elämässä ja työssä. Ystävyyden Majatalossa olen yhteisöllisen elämäntaidon harjoittelun ohjaaja ja toiminnanjohtaja. Olen asunut Ystävyyden majatalossa kesästä 2014. Toimenkuva on pitkälti pysynyt samana: teen työlistoja, hoidan juoksevia asioita, taloushallintoa, sähköpostiliikennettä ja toimin yleisenä jokapaikanhöylänä.

Opiskelin psykoterapeutiksi*, koska haluan auttaa ihmisiä pois tuskasta ja osallistua yhteisömme kehittämiseen vielä paremmaksi paikaksi käsitellä kolhujaan ja rakentaa uutta elämän narratiivia. Minua kiinnostaa psykokulttuurista vapautunut perusterveellisen ja vastavuoroisen arjen harjoittelu.

Arvostan valtavasti sitä syvälle juurtunutta kohtaamisen henkeä, joka Majatalossa on kolmenkymmenenviiden vuoden aikana kasvanut. Yhteisöllinen vastavuoroisuus on vahvistanut haluani palvella muitakin heidän kasvussaan rehelliseen ja rakastavaan elämään.

Käyn täällä päivittäisiä keskusteluja ja terapiaistuntoja talon asukkaiden ja täältä tilapäisesti apua hakevien kanssa. Minulta voi saada myös keskusteluapua ja terapiaa puhelimitse tai skypen kautta, vaikka ei olisi ennestään talolle tuttu. Keskusteluavusta en peri maksua, halutessasi voit tehdä lahjoituksen yhdistyksellemme. Työnohjausta saan Danielilta ja omalta terapeutiltani.

Sydämessäni asuu usko siihen, että lapsena rikotullakin on mahdollisuus tarpeeksi ehjään ja hedelmälliseen elämään. Yhteisöllisellä vertaistuella on tärkeä merkitys raskaankin menneisyyden kohtaamisessa.

Rakastan täällä emännöintiä, ihmisten kohtaamista, talon väen kanssa viihtymistä, siivoamista, tiskaamista ja kaikkea yhteisen kotimme arkeen liittyvää.

Olen niin kiitollinen kaikille ystäville, jotka olette tehneet tämän paikan turvalliseksi varakodiksi sadoille sellaista tarvitsevalle. Arvostan jokaista mahdollisuutta saada tutustua teidän tarinaanne ja kuulla jotain suhteestanne tähän taloon ja työhön.

* Olen suorittanut 1120/2010 terveydenhuollon ammattihenkilöasetuksen mukaisen psykoterapeuttikoulutuksen.
(UWE/Bristol) psykologian laitos

Lista Danielin kirjoittamista Ystäväkirjeistä.

Daniel kirjoittaa myös Teoblogia joka esittelee René Girardin teoriaa halun mimeettisestä luonteesta, kateellisesta kilpailusta, väkivallan pyhittämisestä, syntipukkimekanismista ja myyttien tavasta vaientaa uhrin ääni.

Daniel Harhaoppia -podcastissa 2024: Kristinusko on vasta syntymässä

Ystävyyden majatalo Salon Seudun Sanomissa 2024: Kiikalassa sahataan valtavia jääkaruselleja, ja pian niiden päällä esiintyy bändejä: ”Koko Salo voi tulla bilettämään.”

Daniel Sadon Seudun Sanomissa 2024: Jokainen tietää paikan, mutta harva tuntee tarinan Ystävyyden majatalon historiassa kohtaavat neuvostoturistit, hipit ja optimimiljoonat

Daniel Kotimaa -lehdessä 2023: Ykköstien hippi – Ystävyyden Majatalon isäntä Daniel Nylund etsii rehellistä tapaa elää ihmisten kanssa

Daniel Seura -lehdessä 2022: Ihmisten keskellä – Daniel Nylund on lähes aina elänyt kommuuneissa.

Daniel Turun Sanomissa 2022: Daniel Nylund asui jo nuorena hippinä ”kiertävässä kerjäläiskommuunissa” – nyt hän pitää Salossa majataloa matkailijoille ja uupuneille 

Daniel Sana -lehdessä 2022: Sukuni aarteet ja taakat

Daniel Sana -lehdessä 2022: Itsekritiikin armolahja

Daniel Hymy-lehdessä 2022: Ystävyyden Majatalossa autetaan kriiseistä toipuvia

Daniel Ylen Horisontti –ohjelmassa 2021: Väkivalta, ihmisyys ja pääsiäisen sanoma

Daniel Diakonia -lehdessä 2020: Uhriutumisen kulttuuri kukoistaa

Daniel Helsingin sanomat – lehdessä 2019: Ystävyyden majatalon kyltti ihmetyttää Turun moottoritiellä: Majatalossa asuu joukko ”toipujia” ja vanha hippi, jonka mielestä on luonnotonta asua yksin

Daniel Kirkko ja kaupunki – lehdessä 2019: Jeesushippi ei halua heittää ensimmäistä kiveä

Daniel Kodin kuvalehdessä 2018: Daniel Nylund perusti majatalon, jossa yksinäiset ja uupuneet saavat asua ilmaiseksi

Daniel Salon Seudun Sanomissa 2016: Tuhansien tarinoiden Ystävyyden Majatalo

Daniel Kantri – lehdessä 2015: Ystävyyden Majatalossa parannutaan yhdessä

Daniel Helsingin Sanomat – lehdessä 2014: Antelias majatalon isäntä sama juttu Hesarin sivulla.

Daniel Kotimaa -lehdessä 2013: Kutsumushippi

Muita talon asukkeja

Yksin tämä unelma ei olisi ikinä onnistunut. Majatalossa näkyy joka paikassa monen käden rakastava jälki. Danielin, Soilen ja Tejan lisäksi talossa asuu joukko eri ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia yksilöitä joista kaikki antavat oman panoksensa talon pyörittämiseen ja joille majatalo on koti. Jotkut viihtyvät joukossamme vuosia, toiset ovat vain lyhyemmällä visiitillä – kaikki ovat kuitenkin yhteisömme jäseniä.

Jesse, keittiötonttu Peppiina, nuorisoedustus
Topias, yleismies jantunen Tiuhti-kissa, batman
Ulla, leppeä leipuri Viuhti-kissa, vauhtimimmi

 

Tapahtuma­kalenteriKurssit ja juhlat koko vuodelle


Lahjoita helposti MobilePayllä

Voit lahjoittaa myös tilisiirrolla, katso tästä.


Mestari Eckhart ja Eckhart Tolle
- Arjen hengellisyyttä etsimässä -Tutustu ja tilaa majatalon isännän uutuuskirja!