Ystävyyden Majatalo

Osallistu talkoisiin

Ystävyyden Majatalo on yhteisömuotoinen toipumis- ja lepopaikka ihmisille, jotka eri syistä tarvitsevat taukoa normaalikuvioistaan ja sivustatukea niihin palaamiseen. Sen mahdollisuuden säilyttämiseksi olemme riippuvaisia talkooavusta, lahjoituksista ja maksavista asiakkaista.

Monen muun lailla elämme taloudellisesti tiukkaa aikaa. Kaiken ostamisen ja myymisen keskellä haluamme pitää lujasti kiinni antamisesta ja säilyttää oman riippuvuutemme lahjoista. Silloin elämän tärkeimmät ulottuvuudet eivät pääse unohtumaan.

Olemme pitäneet toimintaamme ylhäällä yli 25 vuotta talkoohenkisten ihmisten avulla. Tämä tosiasia kuuluu paikan hyvään henkeen. Täällä näkyy ja tuntuu joka puolella niin monen rakastavan käden jälki. Tuletko auttamaan? Tulemalla talkoisiin saat oman huoneen, maittavaa ruokaa, rantakivaa, pääasiassa mukavaa vertaisseuraa ja monenlaista toipujaa. Mitä muuta voisi toivoa?

Talkootoiminta arjessa

Majataloon voi tulla ihan arkitalkoolaiseksikin oman aikataulun mukaan. Talkooarki riippuu hiukan vuodenajasta ja talon sen hetkisen isäntäväen koosta. Pitkin vuotta perustalkootehtäviin kuuluu erilaisten tilojen siivous, tiskivuorot, lumen kolaus, ruohon leikkuu, saunan lämmitys, halkojen kanto, vihannesten pilkkominen, multakuormien kärräys jne.

Kesällä asiakkaiden jatkuva virta tekee aikatauluamme kiireisemmäksi. Asiakaspalvelu, kattaukset, huonesiivoukset  ja ruuanteko vievät paljon resursseja talon vakioasukkailta ja kaikki, pienikin apu talon muilla osa-alueilla on aina tervetullutta. Arkeen voi tulla yllättäviä käänteitä ja välillä pari kommellustakin, kaikesta yleensä aina selvitään positiivisella ja hyväksyvällä asenteella. Muuten kesäarki on ihmisvirran keskelläkin yleensä yllättävän täynnä myös rentoja illanistujaisia laiturilla, makoilua riippukeinussa tai viilennysuinteja järvellä.

Talvella talo taas hiljenee. Pakkasen keskellä asukit keskittyvät lähinnä omiin vastuualueisiin ja asiakaspalvelutoiminta on lähinnä viikonloppupainotteista. Talvikin on ihan hyvä ajankohta tulla auttamaan jos hiljaisempi elo kiinnostaa. Mitään valmista sosiaalipiiriä meillä ei täällä ole, arjen suhteet kehittyvät lähinnä päivittäisten askareiden keskellä asukkien ja talkoolaisten omien sosiaalisten voimavarojen mukaan. Pyrimme päivittäin kuitenkin kokoontumaan yhteen lounaan äärelle ja iltaisin saunomme. Erilaiset remonttiprojektit yleensä etenevät talossa vain talvisin, joten jos vasara tai muu työkalu pysyy hyvin kädessä tervetuloa auttamaan!

Jokavuotiset vakiotalkoot

Joka vuosi pidämme Majatalossa talkoita jotka ovat vakiintuneet tuttuun vuosirutiiniimme. Ilmoitamme tarkemmista ajankohdista aina uutisten tai kurssi- ja tapahtumaohjelmien kautta.

Kevättalkoot

Mullan ja kivien levitystä, maalaamista, paikkojen korjaamista, siivoamista, leipomista, mattojen ja ikkunoiden pesua sekä muita mukavia ulko- ja sisähommia. Illalla saunotaan ja syödään hyvin.

Juhannustalkoot

Viikko ennen juhannusta otamme kaiken avun vastaan kun alamme viimeistelemään pihaa ja taloa viikonlopun juhannusjuhlia varten. Pari päivää ennen juhannusta löytyy keittiöhommaakin – lähinnä vihannesten pilkkomista ja perunoiden pesemistä. Voit jäädä tänne myös viettämään juhannusta, juhannusviikonloppuna jaamme tiskivuoroja jokaiselle halukkaalle. Talkoissa on aina se hyvä puoli, että mitä enemmän osallistujia, sitä vähemmän on kaikilla töitä.

Elojuhlatalkoot

Elojuhlat on majatalon suurin kesäjuhla. Hikoilemista riittää hyvän seuran ja iltasaunojen kera. Elojuhla itsessään on vain päivän tapahtuma mutta keittiössä ja valmisteluissa riittää hommaa kun laitamme talon juhlakuntoon yli 200 kyläläiselle ja mökkiläiselle jota haluamme hemmotella hyvällä ruualla ja musiikilla.

Akuutit talkootarpeet

Majatalo muuttuu ja kehittyy vuosien saatossa. Kaikkeen meillä ei riitä oma ammattiaito ja joskus eteen tulee hankaliakin ongelmia joihin tarvitaan alan ihmisiä avuksi. Jos tunnistat itsesi joistain kuvailuista niin ota meihin yhteyttä ja kerro aikeistasi!

Kaipaamme vakio sähkö- ja putkimiestä jolle voimme aina soittaa erilaisten projektien tullessa eteen.

Olisi tosi upeaa, jos löytäisimme ammattiapua päätalon katon pesemiseen ja maalaamiseen.

Myös rappaajalle on tarvetta! Päätalomme julkisivu alkaa olemaan paikoittain aika kummitustalo-tasoa! Talo tarjoaa tarvitut tarvittavat työkalut, täysihoito tulee ilmaiseksi:)

Kokemuksia Majatalon talkoista

Tapahtuma­kalenteriKurssit ja juhlat koko vuodelle

Uhriutumisen kulttuuri
- Valta ja vastuu -
Tutustu ja tilaa majatalon isännän uutuuskirja!