Ystävyyden Majatalo

Lukemista

Alkuvuosina majatalon toimintaa rahoitettiin lähes pääasiallisesti Majatalon isännän kirjoittamilla Ystäväkirjeillä. Vuosien saatossa Daniel on tutkinut monia muitakin aiheita syvemmin ja kirjoitusten joukkoon mahtuu myös muita tekstejä jotka ovat kirjoitettu majatalon toiminnasta inspiroituneena.

Vuonna 2019 Daniel julkaisi pitkän tauon jälkeen kirjan ”Uhriutumisen Kulttuuri”, jos kirjan aihe kiinnostaa sinua on se mahdollista tilata alla olevista linkeistä.


Uhriumisen Kulttuuri – Valta ja Vastuu

No photo description available.

Daniel Nylund kuvaa kulttuurien evoluutiota uhrikulttuurista kunniakulttuuriin ja  arvokkuuskulttuurista uhriutumiskulttuuriin ja miten uhriutuminen on muuttumassa kansojen, sukupuolten, rotujen ja seksuaalisten vähemmistöryhmien valtapeliksi.

Uhriutumiskulttuuri poikii uudenlaista sensuuria, deplatformingia, triggerivaroituksia, mikroagressioita, turvatilavaatimuksia, diagnostisia fobialeimoja ja sen maailma jakautuu vain sorrettuihin ja sortajiin. Nylund analysoi uhriutumiskilpailun syitä ja seurauksia yksityiselämästä kansainväliseen politiikkaan asti ja ennustaa, että näiden ilmiöiden vaikutukset tulevat olemaan paljon suurempia, jos emme osaa ajoissa tunnistaa niitä ja argumentoida niiden kanssa. Siihen tämä kirja antaa eväitä.

“Oletko itse luopunut sisäisestä voimastasi ja ottanut harteillesi uhrin roolin? Oletko kokenut olevasi yhteiskunnan, lääketieteen, naapurin, vanhempiesi tai jopa itse elämän sortama uhri?

Miten tunnistat milloin sinuun vaikutetaan uhriutumalla tai milloin joku ryhmä ajaa asiaansa uhriutumalla?  Miten vastaat uhriutumisen kautta tapahtuvaan manipulaatioon ja miten itse vältyt sitä käyttämästä? Miten kohtaat ja autat uhria? Miten vältät syyllistämästä uhria samalla, kun autat häntä kantamaan itselleen kuuluvan vastuun? Miten selviydyt uhriksi joutumisen aiheuttamista traumoista? Miten opit pyytämään apua omaan hätääsi ja antamaan apuasi kärsivälle? Muutos alkaa vahingollisten toimintamalliemme tiedostamisesta.

Daniel Nylundin teos ei ole vain terävä kulttuurianalyysi, vaan myös käytännöllinen opas sekä uhrille, että uhriutujalle ja kaikille, jotka näissä eettisesti vaikeissa maisemissa yrittävät löytää rehellisen ja armollisen tavan elää. Minä kutsuisin tätä kirjaa tärkeäksi henkisen kasvun oppaaksi.
-Maria Nordin. Arkkitehti ja bloggari

Tilaa kirja itsellesi tai ystävällesi!


TeoBlogi

Image result for adam and godDanielin yli kymmenen vuotta jatkunut työskentely väkivallan, hylkäämisen, uhriuden ja sovinnon tematiikasta purkautuu artikkeli kerrallaan Teoblogiiin.

Se ei ole ihan tavallinen blogi, vaan laaja kirja, jonka sisällysluetteloa voit käydä tutkimassa ja avata artikkeleita kiinnostuksesi mukaan. Se täydentyy joka vuosi uusilla artikkeleilla varsinkin talvikauden aikana.


Danielin aikaisempia kirjoja ja Ystäväkirjeitä

Vuoteen 1999 asti Danielin kirjoituksia lähetettiin eteenpäin tukijoillemme ”Ystäväkirje”-nimikkeellä. Ystäväkirjat ja Ystäväkirjeet palvelivat aikansa. Monesta otettiin 10 000 kappaleen painoksia jotka postitettiin ja jaettiin ilmaiseksi.

Tällä vuosituhannella painatus- ja potsituskustannukset ovat kuitenkin nousseet niin korkeiksi että Daniel siirsi kirjoittamisensa kokonaan nettiin.


Kotkan Sydän

”Nämä sivut kertovat sisäisestä eheytymisestä. Ne kertovat myös siitä, mistä me joudumme eheytymään. Nämä sivut ovat yhden henkilön tekemiä, mutta se ei olisi ollut mahdollista ilman kahden miehen syvää ystävyyttä ja yhteisiä kokemuksia pitkältä ajalta. Näillä sivuilla oleva materiaali on syntynyt oman paranemiseni ja monien muiden paranemisen, kymmenien alan kirjojen opiskelun ja monien asiantuntijoiden kanssa käytyjen keskustelujen ja sähköpostien vaihdon kautta.

Olen nähnyt uskomattomia muutoksia omassa elämässäni ja monien tapaamieni ihmisten elämässä. Olen tavannut miehiä ja naisia, joiden elämässä on ollut raskaita aikoja, tuskaa, pelkoa, riippuvuuksia, väärin kohtelua ja julmuutta. Hämmästyn aina uudelleen, mikä voima hyväksymisellä, rakkaudella, avoimuudella ja irti päästämisellä on. Mikään niistä ei tarvitse virallista muotoa, opetuksia, uskontoa eikä mielipiteitä. Ainoa, mitä tarvitaan, on myötätunto ja turvallinen ympäristö.

Nämä sivut ovat dokumentti suuren muutoksen, hyväksymisen, ja rakkauden löytämisen vuosilta.”

Tapahtuma­kalenteriKurssit ja juhlat koko vuodelle

Uhriutumisen kulttuuri
- Valta ja vastuu -
Tutustu ja tilaa majatalon isännän uutuuskirja!