Ystävyyden Majatalo

Loppuvuoden kuulumisia Majatalosta

Sisällysluettelo:

 

 

Vuosi 2020

Jos emme olisi oppineet elämään niin arkisäästeliäästi ja pienillä palkoilla, olisimme jo kuilussa. Jos suuri osa täällä tehtävästä työstä ei tapahtuisi talkooavulla ja jos meillä ei olisi ystäviä, jotka ovat auttaneet meitä selviämään päivästä toiseen, olisimme jo konkurssissa. Kiitos teille tästä kaikesta. Nyt olemme vasta kuilun reunalla. Jos emme lähikuukauisina saa huomattavasti enemmän yksityistä tukea paikkaamaan ansaintaamme tullutta koronakoloa, joudumme jatkamaan lainarahoituksella. 

Olemme jo tinkineet kaikesta mahdollisesta. Olimme suunnitelleet että meillä olisi tässä ollut mahdollisuus palkata Soile kokoaikaiseksi terapeutiksi ja yhteisöhoidon ohjaajaksi. Nyt aiomme selvitä välivaiheen sillä tavalla, että Soile ottaa haltuunsa Tejan työt, ulkoistaa osan niistä muille ja hoitaa niiden ohella terapiaistunnot. Teja onkin koko syksyn perehdyttänyt Soilea omiin hommiinsa. Hän pääsee vihdoin muuttamaan yhteen miehensä Jarin kanssa ja aloittamaan uuden työn Oulussa.

Daniel on pienen peruseläkkeensä päälle saanut pari sataa euroa palkkaa. Hän toimii Soilen työnohjaajana, osallistuu talon ryhmiin ja pysyy Isäntänä. Suurin osa hänen työajastaan kuitenkin kuluu kirjoitustyössä, jonka tarkoitus on myös tukea toimintamme taloutta.

Vaikka olemme kaikesta mahdollisesta tinkineet, olemme silti saaneet tehtyä muun muassa pikkutalon suihkun valmiiksi, tanssilattian takapihalle sekä merkittäviä parannuksia talon sähköihin ja valaistukseen kiitos alan lahjoitusten ja sähkömiesasukkaan. 

 

Tue meitä

Meille kaikkein paras ja turvallisin tuen muoto olisi tarpeeksi suuri määrä vakituisia tukijoita, joiden pienistä kuukausituista olisi mahdollista etukäteen suunnitella kuinka paljon meillä pitää olla omaa ansaintaa selvitäkeksemme kuluistamme.

Oman ansainta on meille tärkeää, koska pysymme silloin mukana niissä realiteeteissa, joihin yritämme auttaa toipujiammekin sopeutumaan. Heidän osallistumisensa on heillekin hyödyllistä kuntoutusta ja työharjoittelua. Jos sen osuus on liian iso, mahdollisuutemme keskittyä toipumistoimintaan käy vaikeaksi. Emme halua yhtään tinkiä toipujien hyvinvoinnin edistämisestä. Yksityinen tuki ja sen pyytäminen on meille myös tärkeää. Toipujille merkitsee tosi paljon tieto siitä, että saavat nauttia hyvää tahtovien ihmisten anteliaisuudesta. Se opettaa nöyryyttä itsekin pyytämään ja lisää työhön palaavan toipujan omaa anteliaisuutta. 

Jos siis olet ihmetellyt meidän yhdistelmäämme liiketaloutta, vaihdantataloutta ja lahjataloutta, niin tässä on meidän yrityksemme tasapainoilla niiden kanssa. Tällä kertaa joudumme siis koronan takia palaamaan siihen, mistä lähdimme liikkeelle yli 33 vuotta sitten, eli luottamaan paljon enemmän ystäviemme haluun auttaa meitä vahvistamaan muita.  

Olemme käynnistäneet myös Mesenaatti-kampanjan, koska se tavoittaa paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole meidän verkostoissamme mukana. Meitä voi silti edelleen tukea tuttuun tapaan suorina lahjoituksina tilille:

Saaja: Kohtaaminen ry
Osuuspankki: FI81 5410 0220 4035 16
Viite: 7773

Poliisihallituksen lupa nro RA/2020/470, koko maassa lukuun ottamatta Ahvenanmaata. Varoja käytetään toipumistoiminnan aiheuttamiin kustannuksiin. Jos sinulla on kysymyksiä tai varauksia lahjasi käyttötarkoituksen suhteen, voit ottaa meihin rohkeasti yhteyttä.

Toimintaamme voi myös tukea…
…tulemalla talkoilemaan: https://ystavyydenmajatalo.fi/tue-toimintaamme/osallistu-talkoisiin-2/

…liittymällä yhdistyksen jäseneksi: https://ystavyydenmajatalo.fi/tue-toimintaamme/liity-jaseneksi/

Yhteisön kuulumiset

Taas yksi yhteisön jäsen lähti maailmalle Tarmotuolin kautta. Se on tuoli, jossa annetaan ja vastaanotetaan armoa ja totuutta. Sen seurauksena siinä istuminen antaa tarmoa. Tämä on se tuoli, jonka kautta yhteisöön tullaan ja yhteisöstä lähdetään. Se on se viimeinen intensiivisen totuudellisuuden hetki, jossa summataan täällä koettu opiksi ja kerätään reppu täyteen vastaanotettua armoa, jotta elämä tämän jälkeen olisi ryhdikkäämpää, rohkeampaa ja lempeämpää, tai mitä nyt kukin on tullut elämäänsä hakemaan.

Tuntui taas hyvältä kuulla, kuinka ylpeä hän on siitä, että teki sen mitä tuli tekemään. Sen lisäksi hän sanoi kohdanneensa ja käsitelleensä paljon paljon enemmän kuin oli uskonut edes mahdolliseksi. 

”Kiitos vaan kaikille, jotka omalla tavallanne olette mahdollistaneet tämän uskomattoman elämän takaisin löytämisen. Erityinen kiitos Sinulle Soile, kun niin tarkkaan kunnioitit mun tapaa edetä, etkä sitä toisenlaiseksi yrittänyt hoputtaa.”

Nämä ovat niitä hetkiä, jolloin voimme kokea syvää liikutusta Ystävyyden Majatalon yhteisön merkityksestä. Ei se ole mitään suurta ja ihmeellistä. Silti arjen aakkosten tavaamaan oppiminen, elämää ja yhteyttä palvelevalla tavalla, on kaikessa koruttomuudessaan sangen ihmeellistä ja kaunista.

Tervetuloa vaan seuraavat toipujat. Nyt on taas tilaa.

Lisää toipumisesta ja yhteisöasumisesta majatalossa: https://ystavyydenmajatalo.fi/majatalo/yhteisoasuminen/
Lisää toipujien lähtökertomuksia: https://ystavyydenmajatalo.fi/majatalo/yhteisoasuminen/toipumistarinoita/

 

Osta hyvän tahdon osake

Tällä hetkellä meillä on myynnissä 20 kappaletta Ystävyyden Majatalo OY:n osakkeita, jotka ovat toimintaamme pyörittävän Kohtaaminen RY:n nimissä.

Voit pitää sijoitustasi eettisenä hyvän tahdon sijoituksena. Osakkeiden reaaliarvo myös kasvaa koko ajan. Toivottavasti näet toimintamme mielekkäänä sijoituskohteena. Mitään osinkoja osakkeista ei jaeta, eikä sen omistamisesta seuraa myöskään kuluja. Meistä kuitenkin tuntuu hyvältä, että meillä on rahoitustapa, joka on antanut tukijoillemme mahdollisuuden olla aidosti osaomistajia paikassa, josta on tullut niin monen varakoti. Se on sijoitus hyvään.

Sijoitustuottoja käytämme majatalon remontointiin, jotta katto pysyisi päällämme jatkossakin. Talo on yli yhdeksänkymmentävuotias arvokas vanhus, joka kaipaa huolenpitoa siinä, missä sen seinien sisällä asuvat ihmisetkin.

Tällä hetkellä keskeneräisiä remonttiprojekteja:

– Keittiön sisäkaton ja sähköjen uusiminen
– Salaojituksen parantaminen pihalla
– Lämmitysjärjestelmän huoltovarmuuden parantaminen
– Märkätilojen uusiminen

Lue lisää osakeostoista: https://ystavyydenmajatalo.fi/tue-toimintaamme/hyvan-tahdon-osakkeet/

Tulossa kuunnelmana: Jeesuksen syntymäkertomukset

Daniel on monta vuotta kirjoittanut Jeesuksen elämänkertaa, käyttäen Markuksen kertomusta pohjana ja täydentäen sitä Matteuksella, Luukkaalla, historiallisella taustotuksella ja eri rooleihin eläytyen.

Hän yrittää saada jouluun mennessä valmiiksi kertomuksen, joka yhdistää Matteuksen ja Luukkaan tarinat yhtenäiseksi Joulukuunnelmaksi, täynnä mielenkiintoista taustahistoriaa. Sama kuunnelma ilmestyy myös tekstinä TeoBlogissa.

Uusi vuosi

Pyrimme järjestämään perinteiseen tapaan, mutta uuteen normaaliin sopivan uudenvuoden, jossa huomioidaan vallitsevat suositukset, rajoitukset sekä terve, järkevä varovaisuus.

-> Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

 

Rakkain jouluterveisin,

Daniel, Soile ja Teja & kumppanit. 

Ajankohtaisia uutisia kirjoittelee majatalon isäntä, Daniel Nylund.

Uutisiin hän yleensä valitsee jonkun ajankohtaisen, teologisen tai kaunokirjallisen aiheen ja kietoo ne majatalon sen hetkisiin kuulumisiin.

Pysy mukana tulevista tapahtumista ja kursseista tilaamalla:

Ajankohtaista RSS-syöte

Tapahtuma­kalenteriKurssit ja juhlat koko vuodelle

Uhriutumisen kulttuuri
- Valta ja vastuu -
Tutustu ja tilaa majatalon isännän uutuuskirja!