Ystävyyden Majatalo

Ryhdy huonekummiksi

Varaa itsellesi huone majatalosta, ryhdy huonekummiksi!Majatalon yhteiset tilat, rantaterassi ja seurusteluloosit ovat vuosien saatossa saaneet persoonallisen leiman. Niitä on rakennettu ja suunniteltu pitkään tuijottavalla hartaudella ja sinua ajattelevalla rakkaudella. Majatalossa yösi viettäneenä olet ehkä huomannut, että myös majoitushuoneet tarvitsisivat osakseen samaa esteettisesti visioivaa rakkautta. Intoakin huoneiden ehostukseen on kyllä löytynyt, mutta niihin tarvittu raha on yleensä jouduttu käyttämään akuuteimpiin korjauksiin.

Juhannuksena 2011 istuimme ystäväporukan kanssa juhlahuminan keskellä ja mietimme miten asian voisi ratkaista Majatalon hengelle uskollisella tavalla. Spontaanisti syntyi ajatus, joka sai heti tulta alleen:

Mitä jos tarjoaisimme Majatalon huoneita ystävillemme sisustettavaksi oman halunsa mukaan!

Jokainen saisi valita itselleen sopivan huoneen ja tehdä siitä juuri sellaisen turvasataman, kesämökin tai maailmanlopun bunkkerin, josta on aina haaveillut. Näin jokainen huone saisi muodon, tarinan ja nimen. Innostuimme ideasta samantien ja ryhdyimme ajamaan sitä eteenpäin. Kutsumme siis sinut ja/tai ystäväporukkasi ryhtymään huonekummiksi. Voitte rakentaa valitsemastanne huoneesta ystävällisen sylin itsellenne ja muille.

Varaa itsellesi huone majatalosta, ryhdy huonekummiksi!

Kummi remontoi huoneen sellaiseksi, jossa itse viihtyy. Huonekummiksi ryhtyvä lahjoittaa huoneen asiakaskäyttöön, mutta hyötyy siitä silti itse:

Etähuone

Huoneesi on aina sinun käytössäsi kun tule majataloon.

Halvemmalla

Saat huoneen käyttöösi puolella hinnalla.

Oma huoneIkiomaksi

Huone on varattu sinulle niin kauan kun pidät sitä hyvässä kunnossa.

Kummihuoneen varaamiseksi pyydämme sinua sitoutumaan minimiremonttiin, johon kuuluu (tilanteesta riippuen) seinien ja katon maalaus, mahdollinen lattian uusiminen sekä kunnollisten verhojen ja uusien petivaatteiden ja patjan tai sängyn hankita. Huonekummiksi ryhtyminen on sijoitus majataloon ja sillä on selvä vaikutus kiinteistömme arvoon. Remontti rahoitetaan omasta taskusta mutta kiinteistöön kuuluvat osat (kuten katon ja seinien maalaus sekä lattian jne.) voi rahoittaa ostamalla siihen tarvittavan määrän Ystävyyden Majatalo Oy:n osakkeita. Näin saat rahoillesi vielä enemmän vastinetta. Huoneen kunnosta, koosta ja remppaajan kekseliäisyydestä riippuen perusremontin hinnaksi on yleensä tullut 300 – 600 €.

Perusremontin jälkeen huoneen sisustus on muuten täysin omasta mielikuvituksestasi ja budjetistasi kiinni. Haluatko huoneeseesi laminaatti- tai parkettilattianlattian? Kenties jonkun seinämaalauksen? Ison peilin? Kirjahyllyn lempikirjoillesi? Työpöytä kirjoittamista varten? Omia maalauksiasi näytille? Kiinnostaisiko sinua tehdä sille joku erityinen teema? Antaa sille oma nimi? Liittää siihen joku tarina? Annamme sinulle lähes täysin vapaat kädet toteuttaa itseäsi yksinkertaisten pelisääntöjen sisällä:

  • Ota remontoidessasi huomioon muidenkin nukkujien mukavuus. Remontti pitää toteuttaa aikana jolloin talo ei ole täynnä vieraita tai toteuttaa tavalla joka ei häiritse heitä.
  • Huoneiden pitää olla helposti siivottavia ja ylläpidettäviä niin että ne kestävät vuosienkin kulutuksen. Sen takia tapettien käyttö pitää minimoida ja sängyt olla avosänkyjä, ei esim. sohvasänkyjä.
  • Huoneissa ei saa käyttää allergisoivia materiaaleja (esim.untuva) ja niiden pitää olla paloturvalliset.
  • Huoneen vuodekapasiteetin pitää pysyä samana. Eli kahta erillistä sänkyä ei saa muuttaa parisängyksi jne. Sänkyjen sijoittelu on valittavissa.
  • Majatalolla on oikeus antaa huone uudelle kummille, jos sinusta ei ole kuulunut pariin vuoteen. Jos haluat itse luopua huoneesta, saat viedä mukanasi kaikki sinne tuomasi sisustustavarat paitsi minimiremonttiin kuuluneet sängyt ja petivaatteet.

Majatalon isäntä Daniel on huoneiden estetiikan ylin art director. Hänen on hyväksyttävä suunnitelmat, aikataulu ja varauksesi ennen remontin aloittamista. Kummijaossa ovat myös yhteiskäytössä olevat tilat, kuten pesuhuone, sauna, vessat ja suihkut. Jos haluat ilahduttaa kaikkia, ryhdy vessa- tai saunakummiksi. Tämä projeksti toteutuu parhaiten porukassa. Eli kutsu ystäväsi tai perheesi tekemään yhdessä jotain. Säästäkää yhteiseen illanviettoon aikaa. Me teemme teille hyvää ruokaa ja osallistumme hommiin resurssiemme mukaan.

Kummihuoneen varaaminen tapahtuu seuraavasti:

  1. Katso vapaat huoneet pohjapiirustuksista
  2. Varaa huone lähettämällä sähköpostia majatalolle
  3. Tee suunnitelma remontista sekä aikataulusta ja kerro se meille. Autamme sinua kaikissa esiin nousevissa kysymyksissä.
  4. Hyväksytämme ideasi Majatalon isännän kautta. Hyväksynnän tullessa voi projekti alkaa!

Tapahtuma­kalenteriKurssit ja juhlat koko vuodelle


Lahjoita helposti MobilePayllä

Voit lahjoittaa myös tilisiirrolla, katso tästä.


Mestari Eckhart ja Eckhart Tolle
- Arjen hengellisyyttä etsimässä -Tutustu ja tilaa majatalon isännän uutuuskirja!