Ystävyyden Majatalo

Kesää kohti

Hei taas ja hyvää heräävää kesää!

 

Talkoissa saatiin kaivettua Majatalo esiin talven lumista. Kukat pääsivät istumaan ja takapihalle alettiin rakentaa tasannetta kesän juhlia varten. Trampoliinikin nousi melkein pystyyn, kunnes huomasimme hiirien järsineen talven aikana nyrkinkokoisen reiän keskelle pomppuverkkoa. Löytyykö keltään ratkaisua ongelmaan?

Talkoissa toisilleen vieraatkin ihmiset tulevat kummasti läheisiksi. Eiköhän yhdessä tekeminen ja syöminen ole maailman vanhin yhteen kuulumisen muoto pariutumisen jälkeen.

Remonttitalkoolaisia tarvitaan

Maistuisiko sinulle remppalomakombo mukavassa seurassa järven rannalla? Täydellinen ruokahuolto ja jokailtainen mahdollisuus grillata laiturinuotiolla. Puusauna lämpiää joka ilta ja avantokin on päivä päivältä muutaman asteen lämpimämpi.

Aurinkoisella ilmalla voit rakennella paloportaita ja ilmasiltaa uusille vesijohdoille. Sateisina päivinä voit siirtyä sisällä olevien märkätilojen rakentamiseen. Muutama sähköhommakin odottaa vielä tekijäänsä.

Pihalla on muutama tonni eri kokoisia kiviä pyöritettävänä ja lapiolla tehtävää maisemointia. Rakennamme uutta tasoa kesäjuhlia varten.   

Kesän ohjelmistoa

21.-23.6.2019 Juhannus ja Danielin kirjan julkaisujuhlat

Tänä juhannuksena meillä on erikoisuutena Danielin kirjan Uhriutumisen kulttuuri ja vastuu julkaisutilaisuus ja keskustelupaneeli. Kirjaa voi myös halutessaan ostaa juhannuksena majatalosta. Jos et malta odottaa juhannusta, voit myös tilata sen ennakkoon täältä, jolloin saat kirjan heti sen saavuttua painosta.

24.8.2019 Elojuhlat

30.8. Vuoden 2019 Nais/mies-kurssi alkaa

Vuoden pituinen itsetuntemuskurssilla olisi tilaa ainakin parille miehelle. 

Kirjan etenemistä ja kansikuvaukset

Danielin kirja Uhriutumisen kulttuuri ja vastuu on vähän myöhässä aikataulustaan, mutta nyt näyttää siltä, että kirja tulee painosta kesäkuun alkuun mennessä. Kirjassa käsiteltäviä teemoja näkyy mediassa lisääntyvässä määrin. Toimittaja Jani Kaarokin kirjoitti erinomaisen kolumnin ”Uhriutuminen elämän pelkona”.

Viime viikonloppuna sidontataiteilija Tinttu Henttonen tuli valokuvaaja Roni Lipposen kanssa tekemään kirjan kantta kanssamme. Ideana oli kuvata eri suunnista toisiaan syytteleviä sormia, jotka ovat sidottuja toisiinsa. Se on symbolinen tapa kuvata vihollisten vihasymbioottista riippuvuutta toisistaan. Vaikka aihe oli synkkä, tekemisen tunnelma oli hilpeä.

Nyt kirjan viimeistely on taiteellisen tyttäreni, pian valmistuvan Art Directorin, Jeminan käsissä. Taitto sopii hänen medianomiopiskelujensa viimeistelyyn mainiosti.

 

Yhteisö avuntarvitsijana ja -antajana

Daniel on asunut yhteisöissä jo yli puoli vuosisataa. Erakkouteen taipuvana tutkijana hän on itsensäkin auttamiseksi yrittänyt rakentaa mahdollisimman vieraanvaraista toipumisyhteisöä. Yhteisöön tai sen vieraaksi voi tulla pysähtymään, kohtaamaan ja käsittelemään vaikeita kokemuksiaan, harjoittelemaan vuorovaikutustaitoja ja dialogissa olemista, tarkistamaan arvojaan ja etsimään tulevaisuudelleen tarkoitusta. Apua on tarjolla viikottaisten ryhmien, yksityisen terapian ja ihan tavallisen vuorovaikutuksen kautta. Kukin osallistuu varojensa ja resurssiensa mukaan kulujen kattamiseen ja arjen toimimiseen.

Monien toipujien resurssit ovat hyvin pieniä. Ystävyyden Majatalon toimintaa onkin kantanut lukuisten ihmisten anteliaisuus, joka työmme kautta on muuttunut lahjoiksi muille. Kateellisen vertailun ja ankaran kilpailun maailmassa olemme harjoitelleet pyytämistä ja antamista ostamisen ja myymisen vaihtoehtoina. Se on pitänyt meidätkin tarvitsevina suhteessa ihmisiin, jotka tarvitsevat meitä. Täällä pulatilat kohtaavat toisensa ja muuttuvat yhteistyön kautta uusiksi mahdollisuuksiksi.

Voit tukea meitä lahjoittamalla tavaroita, käyttöesineitä, aikaasi tai ihan rahaa. Nykyisin meillä on seitsemän pidempiaikaista toipumispaikkaa. Lähivuosina haluamme nostaa paikkojen määrää ainakin kymmeneen. Tarkoituksemme on kehittää toipumistyön sisältöä monistettavammaksi ja tarjota sitä useammalle. Siitä lisää myöhemmin.

Satunnainen tai säännöllinen tukesi auttaa jotakuta löytämään sisältöä elämäänsä. Pelkästään autettavana oleminen antaa sisältöä elämään – niin kuin antaa auttaminenkin.

Lahjoitukset:
Osuuspankki: FI81 5410 0220 4035 16
viite: 7773

Poliisihallituksen lupa nro RA-2019-309. Keräysaika 4.4.2019-3.4.2020 koko maassa lukuun ottamatta Ahvenanmaata. Varoja käytetään yhteisöhoidon -ja terapeuttisen työn ohjaajan palkkaamiseen sekä kuntouttavan toiminnan aiheuttamiin kustannuksiin.

 

Hänen palveluksessaan:

Daniel, Soile ja Teja.

 

P.S. Terveisiä Majatalon vapusta!

Ajankohtaisia uutisia kirjoittelee majatalon isäntä, Daniel Nylund.

Uutisiin hän yleensä valitsee jonkun ajankohtaisen, teologisen tai kaunokirjallisen aiheen ja kietoo ne majatalon sen hetkisiin kuulumisiin.

Pysy mukana tulevista tapahtumista ja kursseista tilaamalla:

Ajankohtaista RSS-syöte

Tapahtuma­kalenteriKurssit ja juhlat koko vuodelle


Mestari Eckhart ja Eckhart Tolle
- Arjen hengellisyyttä etsimässä -Tutustu ja tilaa majatalon isännän uutuuskirja!