Ystävyyden Majatalo

Terveisiä Majatalon keväästä!

Ensimmäinen urhea pieni kasvi kurkisti kevään enteitä respan ikkunan alta jo helmikuun puolella. Silloin oli ehkä vielä turhan varhaista sanoa, että kevät on täällä. Nyt sitä voitaneen pitää aiheellisena.

Yhteisö jatkaa kehittymistään toipumisyhteisönä myös tänä vuonna. Meillä on ollut ilo innostaa ihmisiä käyttämään Majataloon rakennettua kuntosalia ja lähtemään mukaan hyvinvointia tukevaan toimintaan. Viimeisin tulokas kuntosalilla on juoksu- tai siis kävelymatto, jonka Daniel hankki voidakseen hyödyntää myös kuntoiluun käyttämänsä ajan opiskeluun. (Tai ehkä hyödyntääkseen opiskeluun käyttämänsä ajan kuntoiluun… Tehokasta!)

Rohkaisemme myös yhteisön jäseniä opettamaan omia taitojaan muille toipujille (esimerkiksi itsepuolustus, jooga, improvisaatio, meditointi).

Kevättalkoot viikolla 15

Kevät tuli ja lumi (ainakin melkein jo) suli. Lumen alta paljastui taas kaikenlaista isompaa ja pienempää, mikä vaatisi huomiota ja huolenpitoa.

Kevättalkoissa (13.-14.4.2019) haravoidaan pihaa, laitetaan ikkunoihin verkot, siistitään kukkapenkit ja korjaillaan kaikenlaista talven aikana särkynyttä (kuten massiivisen lumikuorman alla murtunut katos). Kaikenlaisia taitoja, keittiöstä siivoukseen ja puutarhan kautta remppahommiin kaivataan talkooviikolla.

Ilmoittaudu talkooviikonloppuun mukaan täältä tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@ystavyydenmajatalo.fi.

Reipasta äijäenergiaa kaivataan

Yhteisössämme olisi tällä hetkellä tilausta vähän pitkäaikaisemmalle (esimerkiksi huhtikuusta kesäkuun loppuun) talkoolaiselle. Haussa olisi ensisijaisesti talkoolainen, jolle vanhassa maailmassa miesten töiksi kutsutut hommat olisivat mieluisia.

Jos sinulla on siis just nyt sopiva väli elämässä ja sinulta luonnistuisi (ainakin perehdytyksen jälkeen) talon huoltohommat, pienet korjaustyöt sekä polttopuiden teko, niin majatalossa olisi paikka sulle. Laita sähköpostia (info@ystavyydenmajatalo.fi), niin sovitaan tarkemmin!

Danielin haastattelu

Danielia haastateltiin alkuvuodesta Kirkko ja Kaupunki -lehteen. Juttu löytyy lehden nettisivuilta otsikolla ”Helluntailaiset heittivät Daniel Nylundin teininä seurakunnastaan saatanalle – yhteisöissä yli viisikymmentä vuotta asunut Jeesus-hippi on huomannut, että hylätyksi joutuu yllättävistä syistä”. Pääset lukemaan juttua tästä.

Kirja lähti taittajalle

Danielin kirja valmistuu hyvää vauhtia. Kirja Uhriutumisen kulttuuri. Viattomuus, Valta ja Vastuu lähtee pohtimaan visaisia ja kipeän ajankohtaisia kysymyksiä uhriudesta ja uhriutumisesta:

Muinoin uhriksi valittiin joku, jonka kuolemaa ei kukaan jäisi kostamaan. Uhriksi joutuminen oli kohtaloista kamalin. Nyt uhrin paikalle on tunkua. Miten ihmeessä uhrikulttuuri on eri kehitysvaiheiden kautta muuttunut uhriutumisen kulttuuriksi? Miksi uhrin rooli on muuttunut niin suosituksi, että siitä suorastaan kilpaillaan? Miksi uhriutumalla saa vaikutusvaltaa, moraalista auktoriteettia, vastuuvapautta ja myötätuntoa, kaikki samassa paketissa? Miksi alkoholistiperheelle tyypillinen patologia on muuttumassa kansojen, sukupuolten, rotujen ja seksuaalisten vähemmistöryhmien väliseksi dynamiikaksi ja poliittiseksi peliksi? Missä vaiheessa jonkun mielipaha tai loukkaantuminen on muuttunut muiden moraalin mitaksi? Miten tavallinen kiusaaminen on muuttunut kärsimyksellä kiusaamiseksi? Milloin uhrin syytös on muuttunut todisteeksi toisen syyllisyydestä? Uhkaako uhriutuminen sananvapautta? Mitä ihmettä meille on tapahtumassa tai vastuullisemmin ajatellen: mihin olemme osallistumassa ja mitä ihmettä olemme oikein tekemässä?

Miten tunnistat milloin sinuun vaikutetaan uhriutumalla tai milloin joku ryhmä ajaa asiaansa uhriutumalla?  Miten vastaat uhriutumisen kautta tapahtuvaan manipulaatioon ja miten itse vältyt sitä käyttämästä? Miten kohtaat ja autat uhria? Mitä on uhrin syyllistäminen ja mistä uhria voi vastuuttaa? Miten selviytyä uhriksi joutumisen aiheuttamista traumoista ja miten kasvaa vastuulliseksi ihmiseksi joka osaa vastuuttaa muitakin siitä mikä heille kuuluu? Miten pyytää apua omaan hätäänsä ja kasvaa ihmiseksi, joka lieventää toisten kärsimystä?

Kirja on nyt tehnyt kierroksensa oikolukijoilla ja siirtynyt taittajan työstettäväksi. Uhriutumisen kulttuuri tulee kevään aikana myyntiin Ystävyyden Majataloon ja verkkosivuillemme.

Vuoden 2019 itsetuntemuskurssin alku siirtyy syksyyn

Vuoden 2019 Nais-Mieskurssi ei täyttynyt vielä maaliskuiseen tapaamiskertaan mennessä, joten päätimme siirtää itsetuntemuskurssin alun elokuulle. Ryhmä siis tosiaan kaipaisi vielä täydennykseksi muutaman miehen päästäkseen starttaamaan. Lisää kurssista täältä.

Vuoden 2018 itsetuntemuskurssin pitäminen oli Danielille ja Soilelle kannustava ja raikas kokemus. Tässä muutamia kurssilaisten antamia palautteita:

”Monivuotiset terapiat saavat nyt riittää. Tässä ryhmässä oli tekemisen meininki ja nyt on elämisen aika.”

”Olen alkanut puhua rehellisemmin ja olemaan rohkeammin oma itseni.”

”Olen nähnyt kuinka monenlaisia suruja ja pelkoja kannamme piilossa ja kuinka niiden paljastaminen vapauttaa arvostamaan ja kunnioittamaan itseään.”

”Erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kohtaaminen on antanut uskomattoman erilaisia näkökulmia elämään.”

”En aio enää uhriutua, kuluttaa itseäni työllä ja muiden mielistelyyn. Minua on vahvistettu uuteen suuntaan elämässäni. Minusta voi oikeasti tykätä naisena ja ihmisenä. Tuulen humina, katselu ja kuuntelu on lisääntynyt.”

”Minulle on ollut tärkeää peilata itseäni sekä suhteessa miehiin että naisiin. Siitä olen saanut välineitä itseni näkemiseen ja kehittämiseen ja itsensä näkemiseen. Ryhmä on tuonut turvaa.”

Loput 2018 kurssilaisten antamat palautteet voi käydä lukemassa täältä.

 

Myös kevään yhden viikonlopun itsetuntemuskurssilla (26.-28.4.) riittää paikkoja. Ilmoittaudu mukaan tästä.

 

Oikein hyvää kevättä kaikille toivottaen

Daniel, Soile, Teja ja muu talonväki

Ajankohtaisia uutisia kirjoittelee majatalon isäntä, Daniel Nylund.

Uutisiin hän yleensä valitsee jonkun ajankohtaisen, teologisen tai kaunokirjallisen aiheen ja kietoo ne majatalon sen hetkisiin kuulumisiin.

Pysy mukana tulevista tapahtumista ja kursseista tilaamalla:

Ajankohtaista RSS-syöte

Tapahtuma­kalenteriKurssit ja juhlat koko vuodelle


Mestari Eckhart ja Eckhart Tolle
- Arjen hengellisyyttä etsimässä -Tutustu ja tilaa majatalon isännän uutuuskirja!