Ystävyyden Majatalo

Tule talkoolaiseksi

Talkoolaiset ovat lyhytaikaisia, parista päivästä pariin viikkoon viipyviä, vieraitamme, jotka auttavat meitä arjen askareissa ja osallistuvat yhteisön eloon siinä määrin, kuin heistä tuntuu luontevalta. Tämä on avoin kutsu kierrättämään hyvyyttä ja tulemaan siitä osalliseksi.  Olemme pitäneet toimintaamme yllä yli 30 vuotta talkoohenkisten ihmisten avulla. Tämä tosiasia kuuluu paikan hyvään henkeen. Täällä näkyy ja tuntuu joka puolella niin monen rakastavan käden jälki. Tuletko auttamaan?

Et talkoolaisena tarvitse mitään erityisiä taitoja, hommia riittää kotitaloustöistä, pihatöihin, maalaamiseen, siivoamiseen, kevyeeseen remppaamiseen, pullan paistamiseen, huoneiden sisustamiseen yms.

Tulemalla talkoisiin saat oman huoneen, maittavaa ruokaa, rantakivaa, pääasiassa mukavaa seuraa ja monenlaista toipujaa.

Kaiken ostamisen ja myymisen keskellä haluamme pitää lujasti kiinni antamisesta ja säilyttää oman riippuvuutemme lahjoista. Silloin elämän tärkeimmät ulottuvuudet eivät pääse unohtumaan. Majatalon toiminta on täysin riippuvainen lahjoitusten lisäksi talkoolaistyöstä.

Remppamiehiä!

Kaikkeen meillä ei riitä oma ammattiaito ja joskus eteen tulee hankaliakin ongelmia joihin tarvitaan alan ihmisiä avuksi. Tällä hetkellä meillä olisi varsin akuutti tarve ammattitaitoiselle remppamiehelle tai remppanaiselle. Satutko sinä olemaan sellainen vai tunnetko kenties jonkun eläkkeellä olevan remppamiehen joka kaipaisi lisää tekemistä? Ottakaa yhteyttä!

Kaipaamme vakio sähkö- ja putkimiestä jolle voimme aina soittaa erilaisten projektien tullessa eteen.

Myös rappaajalle on tarvetta! Päätalomme julkisivu alkaa olemaan paikoittain aika kummitustalo-tasoa! Talo tarjoaa tarvitut tarvittavat työkalut, täysihoito tulee ilmaiseksi. :)

Jos tunnistat itsesi joistain kuvailuista niin ota meihin yhteyttä ja kerro aikeistasi!

 

Talkootoiminta arjessa

Talkooarki riippuu hiukan vuodenajasta ja talon sen hetkisen isäntäväen koosta. Pitkin vuotta perustalkootehtäviin kuuluu erilaisten tilojen siivous, tiskivuorot, lumen kolaus, ruohon leikkuu, saunan lämmitys, halkojen kanto, vihannesten pilkkominen, multakuormien kärräys jne.

Kesällä asiakkaiden jatkuva virta tekee aikatauluamme kiireisemmäksi. Asiakaspalvelu, kattaukset, huonesiivoukset  ja ruuanteko vievät paljon resursseja talon vakioasukkailta ja kaikki, pienikin apu talon muilla osa-alueilla on aina tervetullutta. Arkeen voi tulla yllättäviä käänteitä ja välillä pari kommellustakin, kaikesta yleensä aina selvitään positiivisella ja hyväksyvällä asenteella. Muuten kesäarki on ihmisvirran keskelläkin yleensä yllättävän täynnä myös rentoja illanistujaisia laiturilla, makoilua riippukeinussa tai viilennysuinteja järvellä.

Talvella talo taas hiljenee. Pakkasen keskellä asukit keskittyvät lähinnä omiin vastuualueisiin ja asiakaspalvelutoiminta on lähinnä viikonloppupainotteista. Talvikin on ihan hyvä ajankohta tulla auttamaan jos hiljaisempi elo kiinnostaa. Mitään valmista sosiaalipiiriä meillä ei täällä ole, arjen suhteet kehittyvät lähinnä päivittäisten askareiden keskellä asukkien ja talkoolaisten omien sosiaalisten voimavarojen mukaan. Pyrimme päivittäin kuitenkin kokoontumaan yhteen lounaan äärelle ja iltaisin saunomme. Erilaiset remonttiprojektit yleensä etenevät talossa vain talvisin, joten jos vasara tai muu työkalu pysyy hyvin kädessä tervetuloa auttamaan!

Talkoolaisten maksuista sovitaan erikseen, yleensä 15-25 € / päivä (sisältäen ruuat, majoituksen ja saunan joka ilta). Summa on suuntaa-antava, siitä voidaan aina neuvotella.

Jokavuotiset vakiotalkoot

Joka vuosi pidämme Majatalossa talkoita jotka ovat vakiintuneet tuttuun vuosirutiiniimme. Ilmoitamme tarkemmista ajankohdista aina uutisten tai kurssi- ja tapahtumaohjelmien kautta.

Kevättalkoot

Mullan ja kivien levitystä, maalaamista, paikkojen korjaamista, siivoamista, leipomista, mattojen ja ikkunoiden pesua sekä muita mukavia ulko- ja sisähommia. Illalla saunotaan ja syödään hyvin.

Juhannustalkoot

Viikko ennen juhannusta otamme kaiken avun vastaan kun alamme viimeistelemään pihaa ja taloa viikonlopun juhannusjuhlia varten. Pari päivää ennen juhannusta löytyy keittiöhommaakin – lähinnä vihannesten pilkkomista ja perunoiden pesemistä. Voit jäädä tänne myös viettämään juhannusta, juhannusviikonloppuna jaamme tiskivuoroja jokaiselle halukkaalle. Talkoissa on aina se hyvä puoli, että mitä enemmän osallistujia, sitä vähemmän on kaikilla töitä.

Elojuhlatalkoot

Elojuhlat on majatalon suurin kesäjuhla. Hikoilemista riittää hyvän seuran ja iltasaunojen kera. Elojuhla itsessään on vain päivän tapahtuma mutta keittiössä ja valmisteluissa riittää hommaa kun laitamme talon juhlakuntoon yli 200 kyläläiselle ja mökkiläiselle jota haluamme hemmotella hyvällä ruualla ja musiikilla.

Tutustu lisää

Näistä linkeistä pääset lukemaan ideologiastamme, isäntäväestä ja vaikkapa Majatalon historiasta.

  

Hieman vanhempia kuvia arjen puuhista:

Kokemuksia Majatalon talkoista