Ystävyyden Majatalo

Kursseista, talkoista ja teitittelystä

Näitä rivejä on ilo kirjoittaa. Pienen silmäleikkauksen jälkeen sain kirkkaan näön takaisin oikeaan silmään. Olisin sinnitellyt vaikka kuinka kauan,  jos perhe ei olisi joululahjaksi antanut minulle lahjakortin optikolle. Hän totesi että oikeassa silmässä oli vain 20 % näköä jäljellä. Ilmankos kirjoitustyöt kävivät koko ajan työläämmiksi. Nyt kirjaimet, maisemat ja naiset näyttäytyvät kaikessa loistossaan. Se myös tarkoittaa sitä, että tarvitsen lisää talkooapua pihan lapio- ja kärryhommiin, koska minulla on nyt kuukauden sairasloma. Olemme katkaisseet pihan läpi kulkevan tien ja  tehneet isoja maansiirtoja uusien viihtymisalueiden rakentamiseksi. Koneiden jäljiltä on paljon viimeisteltävää. Sen jälkeen alkaa ulkouunin, kesäkeittiön ja vierasgrillin rakentaminen. Tervetuloa apuun, jos kaipaat fyysistä tekemistä mukavassa seurassa. Muutakin talkooapua tarvitaan ennen juhannusjuhlaa ja läpi koko kesän.

-Daniel Nylund

P.S. Katselin pari päivää sitten televisiosta komean kammottavaa elokuvaa ”Menetetty maa”. Siitä jäi mietityttämäänTommy Lee Jonesin kommentti: ”Kun lakataan teitittelemästä loppu tulee itsestään.” Teitittely kuului luokkaeroja ja valtahierarkiaa varjelevaan yhteiskuntarakenteeseen. Teitittely perustui ylemmän pelkäämiseen ja kunnioittamiseen. Myös vertaiset osoittivat kunnioitusta teitittelemällä, kunnes sinunkaupat oli tehty. Jos teitittelyä ei korvaa entistä syvempi ja kohtaavampi toisen kunnioitus, loppu todella tulee itsestään. Lisää aiheesta TeoBlogissa.

Ajankohtaisia uutisia kirjoittelee majatalon isäntä, Daniel Nylund.

Uutisiin hän yleensä valitsee jonkun ajankohtaisen, teologisen tai kaunokirjallisen aiheen ja kietoo ne majatalon sen hetkisiin kuulumisiin.

Pysy mukana tulevista tapahtumista ja kursseista tilaamalla:

Ajankohtaista RSS-syöte

Tapahtuma­kalenteriKurssit ja juhlat koko vuodelle

Uhriutumisen kulttuuri
- Valta ja vastuu -
Tutustu ja tilaa majatalon isännän uutuuskirja!