Ystävyyden Majatalo

Etäyhteisö

Ajankohta

19 huhtikuu 2020 Tapahtuma on päättynyt! Tulevat tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Sisältö:

Uusia tarpeita ja uutta tarjontaa

Olemme Ystävyyden Majatalossa vastuullisesti eristyksissä. Meillä on riskiryhmäöän kuuluvia ja olen itsekin sellainen. Emmekä halua itsekään vahongossa tartuttaa kehenkään muuta kuin rakkautta.

Ansaintamahdollisuutemme ovat kerralla melkein kokonaan mitätöitynyt. Kaikki retriitit, kurssit ja juhlat on peruttu, eikä näytä todennäköiseltä että ne alkaisivat uudestaan ennen ensi syksyä, jos silloinkaan. Tilapäisiä vieraitakaan emme voi ottaa vastaan. Näillä kaikilla olemme rahoittaneet varsinaisen kutsumustoimintamme.

Emme silti ole lopettaneet tekemästä sitä mikä meille on kaikkein tärkeintä. Ystävyyden Majataloa tarvitaan kriisin ja sitä seuraavan laman aikana enemmän kuin koskaan. Kanssamme asuu täysi ryhmä toipujia. Aiomme karanteenin kautta varovaisesti myös kasvattaa ryhmän kokoa.

Lisäksi aloitimme välittömästi harjoitella ETÄYHTEISÖLLISTÄ toimintaa ja terapeuttisen avun tarjoamista netin kautta. Soile voi sopia kanssasi etäistuntoja. Ilmaise tarpeesi puhelimitse talon numeroon tai sähköpostitse.

Alla näet vielä sisäänajovaiheessa olevaa ohjelmaamme. Lähiviikkoina tarjontaa tulee varmasti lisää. Otamme mielellämme ideoita ja toivomuksia vastaan.

Nyt palaamme samaan tilanteeseen, jossa olimme työmme alussa yli kolmekymmentä vuotta sitten. Kaksi pulatilaa kohtaavat arjessamme toisensa. Useimmat toipujat ovat melkein maksukyvyttömiä ja itse olemme nyt kyvyttömiä ansaitsemaan varoja auttamistyöhömme. Tarvitsemme nyt pienen joukon ihmisiä, jotka satunnaisilla tai säännöllisillä lahjoillaan pitävät Ystävyyden Majatalon työn käynnissä. Emme halua vain selviytyä, vaan avullasi kehittyä kohtaamaan uuden tilanteen haasteita uusilla eväillä.

AUTA MEITÄ AUTTAMAAN MUITA.

YSTÄVYYDEN MAJATALON ETÄYHTEISÖ AVAUTUU

Perusajatuksemme on avata oman arkemme käytöntöjä ja kutsua sinut siihen mukaan. Ehkä olet talon vanha tuttu. Ehkä et ole koskaan käynyt, mutta haluat nyt tutustua. Tärkeintä on että varaat noin puolitoista tuntia ottaaksesi itsesi ja muut vakavasti. Daniel ja Soile ohjaavat ryhmiä sunnuntaista keskiviikkoon. Muista illoista talomme toipilaat kantavat vastuun.

Istunnosta vastaavat kertovat käytännöstä, tarkoituksesta ja säännöistä. Alku on harjoittelua. Haluamme luoda etäkäytännön, joka oikeasti palvelee eristyksiin joutuneita.

https://zoom.us/j/5111005341

Viikottainen ohjelmisto

Ma. 17.00. Sydänryhmä. Jos sinulla on tarvetta jakaa jotain siitä mitä koet ja missä menet, saat siihen häiriöttömän mahdollisuuden sydänryhmässä. Siellä sinua ei kukaan saa neuvoa, tulkita tai opettaa – ainoastaan kuunnella. Voit olla mukana myös vain kuuntelijana. Aloitamme lukemalla jonkun viriketekstin, jonka sitten voi unohtaa tai käyttää siltana omaan sisimpään.

Ti. 17.00. Dialogiryhmä. Kysymme ryhmästä ehdotuksia dialogin aiheeksi ja lähdemme käsittelemään sitä. Jokainen puhuu vain itsestään käsin. Ei monologeja, yleistyksiä, saarnoja, kaiken tietämistä eikä käännyttämisiä. Harjoittelemme aidossa ja rakentavassa vuorovaikutuksessa pysymistä.

Ke. 17.00 Hampaidenpesuryhmä. Puramme vikon aikana kertyneitä turhautumia ja pettymyksiä. Kerromme mikä on viikon aikana puhutellut, tehnyt vaikutuksen ja herättänyt kiitollisuutta.

To.  17.00 Yllätysohjelmaa. Joku yhteisön jäsen tai vieraileva tähti vie sinut jonnekin tekemään ja osallistumaan johonkin.

Pe. Klo 17.00 Musiikkivaikutteita. Soitamme toisillemme elämämme tärkeimpiä kappaleita ja kerromme niihin liittyviä tarinoita. Esitä oma toiveesi ja kerro muille jotain siitä, miksi kappale on sinulle tärkeä.

La. 17.00 Láng guā Kung Fu (Pohjautuu 80% Tang Lang Kung Fu:n). Treeneihin saa osallistua ja kysymyksiä esittää. Niko ohjaa harjoituksia.

Su. Klo 17.00 Anarkristityn iltavarkaus
Danielin tutkivaa ja eläytyvää kerrontaa pääsiäisen tapahtumista ja keskustelua sen pohjalta. Ei mitään normisaarnaa, eikä kenenkään käännyttämistä mihinkään.

Ryhmät avautuvat noin puoli tuntia ennen alkamista, eikä niihin pääse mukaan myöhästyneenä. Näin me aloitamme yhteisöllisyyden etäharjoittelemista. Voitte keksiä uusia ideoita, jotka paremmin palvelevat tarpeitasi, tai sitten voit tuoda omaa tarjontaasi mukaan.

Liity mukaan!

Tästä osallistumislinkistä: https://zoom.us/j/5111005341
Liity mukaan klo 17 (tai jo esimerkiksi puolta tuntia aiemmin testataksesi yhteyttä)
Zoom-tapaamisemme salasana: 856276

Mikä ihmeen ZOOM?

Ryhmät tapahtuvat zoom-palvelussa. Zoom on etäkokousohjelmisto. Sitä voi kokousten ja Majatalon etätapaamisten lisäksi käyttää esimerkiksi soittaakseen videopuheluja kaverille tai perheelle. Sen käyttäminen ei maksa mitään. Voitte hyvin osallistua Zoomin ilmaisversiolla Majatalon ohjelmiin.
Siitä on olemassa myö maksullisia versioita, joiden hintatiedot löytyvät Zoomin nettisivuilta: https://zoom.us/pricing

Zoomin lataaminen ja käyttö

Kun avaa ensimmäisen kerran Zoom-tapaamisen linkin, niin se ohjaa lataamaan ohjelmiston konelle/puhelimelle. Sen voi myös käydä lataamassa etukäteen heidän nettisivuiltaan: https://zoom.us/

Ensimmäisellä kertaa voi mennä aikaa ohjelman lataamiseen ja sen käytön opetteluun. Sen jälkeen sitä on helppo käyttää ja Majatalon väki auttaa mielellään, jos teillä on ongelmia Zoomin kanssa. Laitteessasi, jolla osallistut, oli se sitten puhelin, tabletti tai tietokone, olisi hyvä olla mikrofoni, kamera ja äänentoisto – esimerkiksi kaiutin tai kuulokkeet. Joissain kuulokkeissa on myös mikrofoni.

Lataamisen jälkeen, kun avaat linkin, niin Zoom-ohjelma aukeaa jatkossa automaattisesti. Tietokoneesi saattaa pyytää luvan avata linkkejä automaattisesti ohjelmassa. Hyväksy ohjelman käyttöehdot.
Anna ohjelmalle nimesi ja lupa käyttää mikrofonia ja soittaa internetpuheluita.
Sen jälkeen liityt tapaamiseen.

Kun olet ladannut ohjelman, klikkaa osallistumislinkkiä. Tapaaminen avautuu ohjelmassa.

Tapahtuma­kalenteriKurssit ja juhlat koko vuodelle