Ystävyyden Majatalo

Tule juhlimaan

Terassi juhlayönäTalolle vappu, juhannus, elo- ja uudenvuodenjuhla ovat olleet toistuvia tapoja kohdata uusia ja vanhoja ystäviä. Muutamaa yksittäistä perinnettä lukuun ottamatta suurin osa juhla-ajasta on vapaamuotoista seurustelua, spontaania musisointia, keskusteluja, seurapelejä saunontaa ja uimista jne. Todellisissa juhlissa viivytään, ylitetään muodollisuudet, ollaan yötä ja kohdataan ihan oikeasti. Sellaista seurustelua haluamme palvella. Jos siis juhannussuunnitelmat eivät menneet nappiin, tai haluaisit viettää erilaisen uuden vuoden, älä ujostele. Ilmottaudu mukaan, tänne ovat kaikki tervetulleita!

Vuoden suurimat juhlamme ovat juhannus- ja elojuhla. Aikaisempina vuosina juhannusviikonloppuun on yleensä osallistunut noin 100 osallistujaa joista osa varaavat ihan huoneen ja osa ottavat telttamajoituksen. Elojuhla on taas vuoden suurin juhlamme jonka juhlalounaan olemme yleensä kattaneet yli 200 vieraalle ja illallisjuhlat, bändin kera ovat vetäneet taloon noin 100-150 juhlijaa. Vappu ja uusivuosi menevät talossa hiljaisemman kaavan mukaan. Vappu on aina ollut enemmänkin työväen juhla, joten jos haluat pakoon isompaa hälinää on majatalo mukava paikka tulla vain lepäilemään ja juomaan simaa. Uutena vuotena hiljennymme ja kokoonnumme yhteen keskustelemaan menneen vuoden haaveista ja kiitollisuuden aiheista, sekä suunnittelemme tulevan vuoden rientoja. Talossa on ollut uuden vuoden aikaan noin 20-60 vierasta ja ystävää – vuodesta riippuen.

Tutustu Tapahtumakalenteriimme ja katso mitkä juhlat ovat tulossa seuraavaksi tai tilaa Ajankohtaista-palstamme RSS-syöte niin kuulet ensimmäisenä tulevista juhlista.


Majatalon juhlista

Juhlapaikka rapujuhliin!Juhlat ovat mielenkiintoisia ilmiöitä. Monelle esimerkiksi synttärijuhlat merkitsevät muodollisen teeskentelyn ja valehtelemisen naamiaisia, joista on päästävä pois mahdollisimman nopeasti. Toisille juhlat merkitsevät vain edustusroolin päälle liimaamista ja näyteikkunassa seisomista niin kauan kuin pokka kestää. Joidenkin juhlien ohjelmien ainut tarkoitus on vapauttaa osallistujat keskinäisen kohtaamisen haasteilta. Toisissa juhlissa keksitään mitä kiusallisimpia temppuja ja pelejä, jotta ihmiset edes jollakin tavalla tutustuisivat toisiinsa. Kolmansissa juhlissa ryypätään ja rellastetaan siihen malliin, että vain ihmisten pimeimmät puolet syöksyvät toisten naamoille.

Ennen juhlia lausutaan usein uhmakas: “Nyt otetaan ilo irti elämästä!” Joskus se onnistuu. Keskitytään siihen mikä on hauskaa, kiitetään siitä kivasta mitä on saatu ja nautitaan siitä mikä on mukavaa. Unohdetaan kaikki muu. Näissä juhlissa ei aina huomata, että aina on joku, joka vetäytyy vessaan tai nurkan taakse itkemään. Jotkut eivät yksinkertaisesti kestä sitä iloa, joka otetaan kokonaan irti elämästä. Heillä on kyllä kiitollisuuden ja ilon aiheita, mutta ne on niin tiukasti sidottu elämän traagiseen puoleen, että sen silpominen irti elämästä ei jätä jälkeensä kuin sietämätöntä kipua. Onnistuessaankin ilon irrottaminen elämästä yleensä jättää jälkeensä krapulan, josta tokeneminen kestää yhtä kauan kuin toipuminen mistä tahansa amputoinnista ja yhteen ompelemisesta.

Meidän juhliemme motto on:

“Anna tilaa sille ilolle ja kiitollisuudelle, joka nousee tästä elämästä. Älä siis ota iloa irti elämästä.”

Se on mahdollista vain silloin kun juhlassa on tilaa myös sille, mikä elämässä oikeasti on surullista, vaikeaa ja kipeää.

Käytännössä se on merkinnyt sitä että kaiken musiikin, tanssin ja hauskanpidon keskellä on yhtä luonnollinen tila hiljaisissa keskusteluryhmissä jakaa jotain elämän synkemmästä puolesta. Kenenkään ei tarvitse syyllistyä samanaikaisesta hauskanpidosta. Eikä murehtijan tarvitse hävetä sen hetkisiä tunteitaan. Se ei ole ilon pilaamista, vaan sen juurruttamista siihen mikä kulloinkin on totta. Kaikki todellisuudet saavat olla sovinnossa toistensa kanssa.

Joskus harvoin juhliimme eksyy myös tyypillisiä stadilaisia bailaajia, jotka kärsimättömästi haistelevat ilmaa muutaman tunnin, kuulostellen löytyisikö täältä ”säpinää”. He kaipaavat railakasta ohjelmaa ja palkattuja tunnelman nostajia. Heidän on vaikea suostua luonnollisen haparoivaan tutustumiseen, jonka keskeltä vähitellen nousee spontaaneja aloitteita keskusteluun, musiikkiin, tanssiin tai muuhun yhteiseen tekemiseen. Kun joku muu ei tee heitä iloiseksi, eikä ohjelmoi heidän viihtyvyyttään, he antautuvat itsepäisen sitkeästi pitämään tylsää.

Jotkut heistä ovat tietoisesti keskeyttäneet mököttävän tylsänpitonsa, ja päättäneet avautua sille mitä on:

Aluksi ajattelin, että onpa mielenkiinnottoman tuntuista porukkaa. Kenenkään kanssa ei kättelyssä synkannut ja mielessäni vetäydyin koko touhusta. Lopulta kuitenkin kyllästyin omaan kyllästymiseeni. Olinhan kuitenkin maksanut juhlista etukäteen ja halusin rahoilleni vastinetta. Uhmakkaasti päätin avautua sille mitä täällä on ja niille keitä täällä on. Hämmästyin sitä rikkautta, jota alunperin mitäänsanomattomien tai suorastaan vastenmielisten ihmisten sisältä löytyi. Täytyy myöntää etten ole missään aikaisemmissa juhlissa kokenut näin syvästi koskettavia kohtaamisia.

Katso lisää kuvia majatalon juhlatunnelmasta kuvagalleriastamme!

Puitteemme voi myös vuokrata omia juhlia varten

Yli kahdenkymmenviiden vuoden ajan olemme rakentaneet tätä paikkaa koko ajan kauniimmaksi oleskelua ja juhlia varten. Emme pyri pitopalvelupaikaksi, mutta olemme mielellämme mukana auttamassa juhlajärjestelyjen kanssa niille joille tämä on jo ennestään tuttu ja tärkeä paikka. Jos on siis vuosipäivät tai muut juhlat mielessä tule ensin tutustumaan paikkaamme. Haistele ja tunnustele vähän paikan henkeä ja tuntua ja varaa aika talon esittelylle.  Lue lisää puitteidemme vuokraamisesta!

Tapahtuma­kalenteriKurssit ja juhlat koko vuodelle


Lahjoita helposti MobilePayllä

Voit lahjoittaa myös tilisiirrolla, katso tästä.


Mestari Eckhart ja Eckhart Tolle
- Arjen hengellisyyttä etsimässä -Tutustu ja tilaa majatalon isännän uutuuskirja!