Ystävyyden Majatalo

Tulossa Jarkko Steniuksen kesäretriitti pe-su 4.-6.8.2023!

Retriitti on leiri, jossa poistutaan hetkeksi normiarjesta ja harjoitellaan uusia taitoja helpotetuissa oloissa. Parhaaseen tulokseen pääsee jos malttaa pitää puhelimen käytön minimissä.
Paikkana on Helsingin ja Turun välimaastoon osuva Ystävyyden majatalo, joka tarjoaa mahtavat puitteet pysähtymiseen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Retriitin pääteemana on oman vajavaisuuden hyväksyminen. Sen jälkeen on helpompi elää itsensä kanssa sopusoinnussa.

Me kaikki ollaan 5-vuotiaita pikkupoikia/tyttöjä, jotka yrittää rimpuilla täällä niillä työkaluilla, joita työkalupakkiin on kertynyt. Monilla meistä niitä ei ole montaa. Tai sitten työkalupakki on täynnä, mutta välineet ovat sikin sokin, emmekä löydä oikeaa, kun jotain ravisuttavaa tapahtuu.

Pohjimmaisena on kuitenkin läsnäolo – se, että havahtuisimme useammin kysymään itseltämme, tiedostammeko missä olemme ja mitä olemme tekemässä.

Retriitillä käymme läpi myös tunteita ja tarpeita ja niiden roolia elämässämme. Liian moni sysää ne syrjään ja painaa eteenpäin autopilotilla. Retriitillä harjoittelemme tunteiden ja tarpeiden hyväksymistä ja hallintaa, mutta ei koskaan kieltämistä.

Retriitillä jokainen saa uusia näkemyksiä ja harjoituksia omalle matkalleen kohti tunneälykkäämpää itseä. Mikään ei muutu jos sitä ei muuta.

Olen vetänyt kymmeniä retriittejä Suomessa ja Aasiassa vuodesta 2017 saakka. Oma henkinen tieni alkoi katkeamisesta vuonna 2005 – Kirjoitin siitä omaelämäkertateoksessani Nyrkkisankari (Like kustannus, 2015).

Retriitillä ei tehdä ohjattua hikijumppaa, mutta kehonhuoltoa on sitäkin enemmän. Ohjelmassa on muun muassa pitkiä lempeitä venytyksiä sekä ketjumaisia venytysliikkeitä, joiden avulla voi oppia lievittämään kehon kipuja.

Keskitymme myös vagushermon aktivoimiseen eri tekniikoilla – harjoitusten avulla voi rauhoittaa mieltään ja kehoaan kovissakin paikoissa. Myös ahdistuksen tunne lievittyy.

Teemme myös harjoituksia, joiden avulla jokainen voi vähentää haitallista reaktiivisuutta. Mitään pikakikkoja en kuitenkaan tarjoa: minulla on pitkä tausta huippu-urheilijana (thainyrkkeily) ja silloin opin, että vain eniten harjoiteltu ja toistettu reaktio toimii käytännössä. Meidän on syytä ottaa ohjelmaan hyvinvointirutiineja, jos haluamme voida paremmin. Ei tarvitse kuitenkaan treenata tuntikausia joka päivä, muutama minuutti joka päivä on paljon parempi kuin ei ollenkaan. Useimmiten yhdistän kehonhuollon ja mielen harjoituksen.

Itsesoimaaminen, riittämättömyyden tunne ja jopa suoranainen häpeä ovat riivanneet minua koko elämäni ajan, ja tiedän, etten todellakaan ole siinä asiassa yksin: kyse on suoranaisesta kansankirouksesta. Retriitillä jaan menetelmäni edellä mainittujen kukistamiseen pikkuhiljaa päivittäisellä työllä.

Käymme myös avartavia keskusteluja (mutta jos haluat vain kuunnella, sekin on ok).

Mitä retriittiin sisältyy?
-Retriitillä on täysihoito: kolme ateriaa joka päivä + välipalaa.
-Jokainen saa halutessaan oman yhden hengen huoneen.
-Kaikkien tilojen käyttö.
-Illanvietto/rantasauna/uiminen järvessä.
-Kaikki harjoitukset.
Retriitillä on hieroja, joka on erikoistunut traumojen vapauttamiseen. Itselläni raskaat kokemukset ovat jumiutuneet esimerkiksi puremalihaksiin, vatsan seudulle ja kaulaan/niskaan, ja hoidot ovat vapauttaneet niitä. Hoito ei kuulu retriitin hintaan, vaan se varataan ilmoittautumisen yhteydessä. Hieroja voi hoitaa rajallisen määrän ihmisiä, joten kannattaa olla nopea.

Mitä retriitti maksaa?
Yksi päivä aamusta iltaan: 142e.
2 päivää aamusta iltaan + yksi yö: 312e.
3 päivää aamusta iltaan + kaksi yötä: 486e.
Aamut alkavat aamiaisella yhdeksältä. Lounas on yhdeltä, päivällinen viideltä tai kuudelta ja saunat sen jälkeen. Viimeisenä iltana ei ole saunaa mutta päiväsauna on mahdollinen.

Tarvitseeko osata jotain etukäteen?
Ei tarvitse. Myös kankeus ja huono kunto ovat ok.
Voiko tulla jos on tosi levoton eikä pysty olemaan ollenkaan paikallaan?
Silloin PITÄÄ TULLA. 🙃

Voiko tulla jos ei oikein tykkää ihmisistä eikä ryhmistä?
Suurin osa retriittieni osallistujista ei tykkää ihmisistä eikä ryhmistä. Itsekin olen pohjimmiltani introvertti. Retriitillä tehtävät myötätuntoharjoitukset lievittävät ulkopuolisuuden ja erillisyyden tunnetta. Eli tervetuloa. 😎🥳

Ilmoittaudu viestillä tai kysy lisää:
jarkkostenius@gmail.com
0405239990

Ajankohtaisia uutisia kirjoittelee majatalon isäntä, Daniel Nylund.

Uutisiin hän yleensä valitsee jonkun ajankohtaisen, teologisen tai kaunokirjallisen aiheen ja kietoo ne majatalon sen hetkisiin kuulumisiin.

Pysy mukana tulevista tapahtumista ja kursseista tilaamalla:

Ajankohtaista RSS-syöte

Tapahtuma­kalenteriKurssit ja juhlat koko vuodelle


Mestari Eckhart ja Eckhart Tolle
- Arjen hengellisyyttä etsimässä -Tutustu ja tilaa majatalon isännän uutuuskirja!