Ystävyyden Majatalo

Uhriutumisen kulttuuri -kirjan ennakkotilaus ja rahoitus

Kun näet maailman mahtavimman valtion johtajan uhriuttavan itsensä noitavainon kohteeksi, sen jälkeen uhriuttavan puolueensa vastustajiensa vainon kohteeksi ja lopulta uhriuttavan valtionsa koko maailman hyväksikäyttämäksi tiedät, että uhriutumisen strategia on havaittu toimivaksi kaikkein korkeimmalla tasolla. Miten tähän on päädytty?

Daniel Nylundin uuden kirjasarjan ensimmäinen osa kuvaa miten uhriutumisen strategia toimii, miksi se toimii parhaiten juuri länsimaisessa kulttuurissa ja mikä motivoi uhriutujia.

Lukuisia arjen esimerkkejä käyttävä teos tarjoaa näkökulmaa suureen muutokseen, jonka uhriutumisen yleistyminen on tuonut kulttuuriimme. Nylund käsittelee uhritumista useiden ajankohtaisten aiheiden kuten vähemmistöjen aseman, sukupuolten välisten suhteiden, yliopistomaailman sekä identiteettipolitiikan kautta.

Ennakkotilaamalla Mesenaatin kautta annat samalla korvaamattoman tukesi kirjan julkaisuun, ja varmistat että saat teoksen ensimmäisten joukossa!

 

UHRIUTUMISEN KULTTUURI

Miten ikivanha uhrikulttuuri on eettisessä ja uskonnollisessa evoluutiossa muuttunut kunniakulttuurin ja arvokkuuskulttuurin kautta uhriutumisen kulttuuriksi? Kunniakulttuurissa loukkaukset kostettiin. Arvokkuuskulttuurissa kiusaamiset kestettiin. Uhriutumiskulttuurissa kaikesta kannellaan tahoille, jotka kostavat uhrin puolesta. Samalla uhrit palkitaan täydellisellä viattomuudella, uskottavuudella ja moraalisella auktoriteetilla. Heille annetaan varauksetonta myötätuntoa, vahingonkorvauksia ja tarkkaan sanoitettuja anteeksipyyntöjä. Näiden kautta uhriudesta rakentuu poliittista vääntövoimaa, jota maan mahtavimmatkaan eivät kehtaa uhmata.

Triggerivaroitukset, turvatilat, mikroagressiot, un-platformingit, diagnostiset fobia-leimaamiset ovat kaikki uusia uhriutumiskultttuurin muotoja, joilla kaikilla voi olla vakavat seuraukset kulttuurimme heimoutumiselle, sananvapaudelle ja uusien sukupolvien kyvylle selviytyä yhä vahvemmin polarisoituvassa maailmassa.

Traumaterapian historia ja kehitys kertoo karua kieltä uhriutumisen strategian hyödyttömyydestä ja vahingollisuudesta niille, jotka oikeasti ovat kärsineet ja pahasti vahingoittuneet syrjinnästä, sorrosta ja väkivallasta. Traumaattisten asioiden kohtaaminen ja ristiriidoille altistuminen parantavalla ja vahvistavalla tavalla on mahdollista. Vastuun ottaminen itsestään ja sisäisistä ristiriidoistaan mahdollistaa myös vihollisen kohtaamisen ja vastuuttamisen.

Vastuukulttuurin palikoita kuvatessaan Nylund tuo puolen vuosisadan yhteisöissä asumisen kokemuksensa. Ystävyyden Majatalon isännöiminen ja syrjäytymisvaarassa olevien kanssa työskentely on avannut hänelle hyvin yksinkertaisia ja konkreettisia selviämisen ja kasvamisen mahdollisuuksia. Uhrius ei ole vain mielen tila. Se on monelle vammauttava kokemus, jonka jäljet ovat usein pysyviä. Silti meillä kaikilla on mahdollisuus elää rehellistä ja reilua elämää jossa kaikkia haastetaan siihen vastuuseen mikä heille kuuluu.

Jos on uhrina edes kerran tullut nähdyksi, kuulluksi ja jonkun puolustamaksi alkaa varovasti uskoa, että ehkä sittenkin kannattaa elää.

Jos kerran on nähnyt, kuullut, tuntenut ja uskaltanut puolustaa uhria, tietää mitä varten kannattaa elää.

 

MIHIN TARVITSEMME APUASI?

Teos on viimeistä vaille valmis ja nyt Sinulla on mahdollisuus tukea kirjan ensimmäisen painoksen julkaisua. Lahjoittamalla nyt varmistat myös kirjan itsellesi luettavaksi ennen kun sitä myydään missään muualla. Odotamme saavamme ensipainoksen toimitettua lahjoittajille alkuvuodesta 2019. Ennakkotilauksilla keräämme myös tukea Ystävyyden Majatalossa tehtävään toipumustyöhön. Lahjoitusten ja oman ansainnan turvin teemme työtä syrjäytymisvaarassa olevien ja ihan tavallisia kriisejä potevien kuntouttamiseksi. Tuellasi tarjoamme heille 2kk-2v kestävää yhteisöllistä vertaistukea ja terapia-apua. Näin varmistat myös Daniel Nylundin elämäntyön jatkumisen ja yhteiskunnallisesta tuesta riippumattoman auttamistyön säilymisen.Ensipainoksen kappalemäärä riippuu kerätyn rahoituksen määrästä. Kampanjan minimi summalla, joka on 2000 euroa, saamme painettua tilatun määrän kirjoja ja maksettua kampanjan aiheuttamat kulut. Maksimitavoitteella saamme tilattua enemmän kirjoja ja tuettua ydistyksen toimintaa. Kirjan tuotot käytetään Ystävyyden Majatalon toipumistoiminnan tukemiseen ja laajentamiseen.

 

>> Katso rahoitus- ja ennakkotilausvaihtoehtoja täältä <<

 

Ajankohtaisia uutisia kirjoittelee majatalon isäntä, Daniel Nylund.

Uutisiin hän yleensä valitsee jonkun ajankohtaisen, teologisen tai kaunokirjallisen aiheen ja kietoo ne majatalon sen hetkisiin kuulumisiin.

Pysy mukana tulevista tapahtumista ja kursseista tilaamalla:

Ajankohtaista RSS-syöte

Tapahtuma­kalenteriKurssit ja juhlat koko vuodelle

Uhriutumisen kulttuuri
- Valta ja vastuu -
Tutustu ja tilaa majatalon isännän uutuuskirja!