Ystävyyden Majatalo

Miesten vuoro

Suomessa on aina ihannoitu miestä, joka  uskaltaa sotia, kestää kipua, syödä rautaa, niellä tunteitaan ja paskoa  kettinkiä. Viimeiset kuulumiset pitää kysyä vaimolta.

Jonas Berghäll ja Mika Hotakainen todistivat tämän myytin valheelliseksi antamalla  suomalaisten miesten puhua keskeytyksettä 84 minuutin ajan. Elokuvassa  nähtiin mitä suomalaisesta miehestä jää jäljelle, kun tittelit ja roolit  jätetään kylpytakkien mukana pukuhuoneeseen. Mitä mies puhuu kun nainen  ei keskeytä? Ruosteisten kiukaitten lämmössä he puhuvat suoraan  sydämestään. He puhdistavat pakahtunutta sydäntään kertomalla  riipaisevia tarinoita väkivallasta, oman lapsen kuolemasta, parisuhteen  epäonnistumisesta, onnen hetkistä jne. Kyyneleitä on vaikea erotta  hiestä.

Kutsun sinut vuoden pituiseen miesten vuoroon. Olisiko sinun  aika ottaa muutama askel vähän hitaammalla tahdilla ja keskittyä  kunnolla itseesi? Saat kunnollisen mahdollisuuden tulla keskeytyksettä  kuulluksi.

Kuusi viikonloppua vuoden aikana on varattu 12 miehen  väliselle rehellisyydelle, itsen ja toisen todelliselle kohtaamiselle.  Ryhmässä on mahdollisuus saada muiden tukea itse kunkin matkalla kohti  miehisyyden erilaisia muotoja. Mitään valmista mallia ei tarjota.

Jokainen  tuo ryhmään vain ne asiat, jotka itselle ovat tärkeitä juuri tässä  elämän vaiheessa. Todennäköisiä teemoja tulevat olemaan: työ,  työttömyys, työn hulluus ja mielekkyys, tärkeät taistelut ja sovinnon  tekemiset, vahvuuden löytäminen ja heikkouden kohtaaminen,  seksuaalisuus, henkisyys ja hengellisyys, mies poikana, veljenä,  ystävänä, rakastajana, puolisona, isänä tai toisen miehen kumppanina.  Myös miehen yksinäisyys ja vaikeus löytää oman tuntuista miehenä  olemisen muotoa ovat varmasti esillä.

Oletko kaivannut näiden asioiden rehellistä ja syvällistä käsittelyä miesten kesken?

Vuoden  aikana käymme läpi itse kunkin elämänkaarta, keskittyen kunkin itse  valitsemaan teemaan ja kysymme: ?Minkä aika on nyt minun elämässäni?  Mitä minun on aika tutkia, kohdata, käsitellä, harjoitella ja oppia  juuri tässä elämäni vaiheessa?? Jos ihminen oppii yhden olennaisen uuden  asian tai poisoppii yhden vanhan tavan vuodessa, hän etenee kasvussaan  huikeasti.

Edellisissä miesryhmissä useimmat ovat tuoneet mukanaan  yhden tärkeän teeman tai suhteen, johon ovat muiden miesten avulla  etsineet jotain muutosta. Aihe ei välttämättä ole ollut selkeästi  tiedostettuna ryhmään tullessa, vaan on hahmottunut matkan aikana.

Sitoutuneeseen  ryhmään osallistuminen pitää jokaisen muutosprosessia yllä. Omasta  kasvustaan on vaikeampi lintsata, kun ryhmä on todistajana. Muutoksen  suurimmat esteet, laiskuus ja viitsimättömyys kohtaavat haastajansa  ryhmässä. Toisaalta tavoitteissaan on helpompi  onnistua, kun niille  löytyy vilpitöntä ja sydämellistä tukea.

Luottamuksessa jaetut  elämäntarinat punoutuvat toisiinsa, rikastuvat toisistaan, ja  kietoutuvat yhteen meitä suurempaan tarinaan. Sen  kautta voimme löytää  uusia miehenä elämisen ulottuvuuksia.

Anna itsellesi vahva kasvun  mahdollisuus. Älä vain jää odottamaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan,  vaan uhmaa kohtaloa ja tuo itse jotain uutta elämääsi.

Yhtä  miehisyyden mallia ei löydy. Jokaisen miehen tarinasta ja olemuksesta  löytyy jotain, jonka kautta muut voivat rikastuttaa omaa miehenä ja  ihmisenä elämistään. Mitä erilaisempia ja eri-ikäisempiä miehiä ryhmässä  on, sitä monipuolisempi on ryhmän anti. Älä siis jääviytä itseäsi  ajattelemalla olevasi liian sitä taikka tätä.

Vuoden aikana yhdessä  läpikäydyt tarinat, kohtalot, tunteet, tarpeet, pettymykset,  oivallukset, valinnat ja uudelleen aloittamiset, jättävät yleensä  jälkeensä pysyvän ystävyyden, vahvan miesten välisen solidaarisuuden ja  vahvistuneen uskon perusrehellisen vuorovaikutuksen mahdollisuuksiin  myös muissa ihmissuhteissa. Kaikki menneiden vuosien miesryhmät ovat  ainakin jonkin aikaa halunneet jatkaa yhteydenpitoa vuositapaamisten  muodossa

Sitoudu itsesi ja toisen kohtaamiseen ja ilmoittaudu  ajoissa. Joitakin asioita voi vain kokeilla, mutta tähän ryhmään on  sitouduttava. Ilmoittautumisesi jälkeen saat vielä perusteellisen  kirjeen, jossa kuvaan ryhmän toimintamuotoja ja kerron miten voit  valmistautua ryhmään. Maksuvaikeus tai -kyvyttömyys ei ole este kurssille  osallistumiseen. Monen ystävämme tuki antaa meille mahdollisuuden ottaa  huomioon kaikkien taloudelliset realiteetit

Kokoontumisviikonloput ovat seuraavat:

(Ensimmäisen viikonlopun aikana voimme sopia tarvittavista muutoksista.)
28-30.1.
25-27.3.
27-29.5
26-28.8.
28-30.10
10-12.1.2012

-Daniel Nylund

P.S. Olemme muiltakin osin lyömässä lukkoon ensi vuoden ohjelmaa  lähiviikkoina. Jos haluat varata omalle ryhmällesi viikonlopun tai jos  haluat järjestää ryhmän osana meidän ohjelmaamme, niin nyt olisi aika  ottaa yhteyttä.

P.P.S. Talvikuukausina on eniten energiamenoja ja vähiten tuloja. Ystävyyden Majatalo on monen varattoman kotina ja varakotina ympäri vuoden. Tarvitsemme apuasi selvitäksemme uuteen kevääseen.

Ajankohtaisia uutisia kirjoittelee majatalon isäntä, Daniel Nylund.

Uutisiin hän yleensä valitsee jonkun ajankohtaisen, teologisen tai kaunokirjallisen aiheen ja kietoo ne majatalon sen hetkisiin kuulumisiin.

Pysy mukana tulevista tapahtumista ja kursseista tilaamalla:

Ajankohtaista RSS-syöte

Tapahtuma­kalenteriKurssit ja juhlat koko vuodelle


Mestari Eckhart ja Eckhart Tolle
- Arjen hengellisyyttä etsimässä -Tutustu ja tilaa majatalon isännän uutuuskirja!