Ystävyyden Majatalo

Vuoden 2018 Nais-Mies ryhmä alkaa

Ajankohta

2. helmikuu 2018 18:00 - 4. helmikuu 2018 15:00

Hinta

150 euroa per kerta

Kurssivetäjä

Daniel Nylund, Soile LehtiTapahtuma on päättynyt! Tulevat tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Ohjaajina Daniel Nylund ja Soile lehti.

Kutsumme sinut vuoden pituiseen itsetuntemusryhmään, jossa on kuusi naista ja kuusi miestä tai jotain siltä väliltä.
Haluatko tulla keskeytyksettä kuulluksi ja kunnioituksella nähdyksi sekä miesten, että naisten näkökulmasta? Oletko kaivannut itsellesi tärkeiden asioiden rehellistä, syvällistä ja ehdottoman luottamuksellista käsittelyä? Tekeekö sinun mieli ottaa muutama askel vähän hitaammalla tahdilla ja keskittyä kunnolla itseesi?

Kuusi viikonloppua vuoden aikana on varattu itsen ja toisen kohtaamiselle. Ryhmässä jokaisella on mahdollisuus saada vertaistukea ja palautetta omalle matkalleen. Mitään valmista miehen ja naisen mallia ei tarjota. Ne on kulutettu loppuun jo aikoja sitten. Ammatillinen, maailmankatsomuksellinen ja kokemuksellinen kirjo tuo särmää ja monipuolisuutta ryhmään. Älä siis jääviytä itseäsi ajattelemalla olevasi liian sitä taikka tätä – edes liian tavallinen. Myös isot ikäerot ovat eduksi. Tämä ei ole mikään parinetsintäryhmä ja pidämme ryhmän sisäisiä romansseja epäsuotavina. Tämä on sitä kaikkein vaikeinta rehellisyysharjoittelua. Miehet voivat avautua miehille ja naiset naisille, mutta uskallammeko yhtä avoimesti kohdata itsemme kaikkien edessä?

Minkä aika on nyt minun elämässäni? Mitä minun on aika tutkia, kohdata, käsitellä, harjoitella ja oppia juuri tässä elämäni vaiheessa?

Yleensä vuoden pituiseen ryhmään tuodaan joku tärkeä teema tai suhde. Aihe ei välttämättä ole ollut selkeästi tiedostettuna ryhmään tullessa. Se on hahmottunut matkan aikana.

Sitoutuneeseen ryhmään osallistuminen pitää jokaisen muutosprosessia yllä. Omasta kasvustaan on vaikeampi lintsata, kun ryhmä on todistajana. Muutoksen suurimmat esteet, laiskuus ja viitsimättömyys kohtaavat haastajansa ryhmässä. Toisaalta tavoitteissaan on helpompi onnistua, kun niille löytyy vilpittömän kunnioittavaa tukea.
Anna itsellesi vahva kasvun mahdollisuus. Älä jää odottamaan, mitä alkanut vuosi tuo tullessaan. Uhmaa kohtaloa tuomalla itse jotain uutta elämääsi. Luottamuksessa jaetut elämäntarinat punoutuvat toisiinsa, rikastuvat toisistaan ja kietoutuvat yhteen meitä suurempaan tarinaan. Jokaisen tarinasta ja olemuksesta löytyy jotain, jonka kautta muut voivat rikastuttaa omaa elämäänsä.

Todennäköisiä teemoja tulevat olemaan: työ, työttömyys, työn hulluus ja mielekkyys, tärkeät taistelut ja sovinnon tekemiset, vahvuuden löytäminen ja heikkouden kohtaaminen, seksuaalisuus, henkisyys ja hengellisyys, paikkani lapsuuden perheessä, ystävänä, rakastajana, puolisona, vanhempana ja maailman kansalaisena. Myös miehen ja naisen yksinäisyys ja vaikeus löytää oman tuntuinen sukupuolirooli ovat luultavasti esillä.

Vuoden aikana yhdessä läpikäydyt tarinat, kohtalot, tunteet, tarpeet, pettymykset, oivallukset, valinnat ja uudelleen aloittamiset, jättävät yleensä jälkeensä pysyvän ystävyyden, vahvan ihmisten välisen solidaarisuuden ja vahvistuneen uskon perusrehellisen vuorovaikutuksen mahdollisuuksiin myös muissa ihmissuhteissa. Näiden vahvistamiseksi ryhmällä on mahdollisuus vuosittaisiin jälleen tapaamisiin täällä.

Sitoudu itsesi ja toisen kohtaamiseen ja ilmoittaudu ajoissa. Joitakin asioita voi vain kokeilla, mutta tähän ryhmään on sitouduttava. Ilmoittautumisesi jälkeen saat vielä perusteellisen kirjeen, jossa kuvaamme ryhmän toimintamuotoja ja kerromme, miten voit valmistautua ryhmään.

 

Ilmoittautuminen 16.1. mennessä.

Tapahtuma­kalenteriKurssit ja juhlat koko vuodelle

Meneillään

Tulossa