LinkkejäNettitukea ja nettiyhteisöjä

Kiihtelys, AA-sähköpostiryhmä, on toiminut jo muutaman vuoden. Tervetuloa tutustumaan virtuaalisen AA-ryhmän tarjoamiin raittiuden avaimiin!

Päihdelinkki on ollut vuodesta 1996 Suomen suosituin internetpalvelu päihteistä ja riippuvuuksista. Se on tarkoitettu niin asiantuntijoille, opiskelijoille kuin päihteiden käyttäjille ja päihdeongelmaisten läheisille.

Ryhmiä ja yhteisöjä (jotkut myös netissä)

Kiinnostaako huumeet - Youth against drugs. Tervetuloa YAD Youth Against Drugs ry:n blogiin. Julkaisemme järjestön työntekijöiden, vapaaehtoisten sekä toisinaan vierailevien kynäniekkojen mielipiteitä ja kokemuksia ajankohtaisista asioista huume- ja järjestökentältä. Pääset siis kurkistamaan ehkäisevän huumetyön kulissien taakse.

Co-Dependents Anonymous Helsinki - a fellowship of men and women whose common purpose is to develop healthy relationships. Ryhmä on kaksikielinen (suomi + englanti).

Suomen Delfins ry on valtakunnallinen etu- ja tukijärjestö lapsena seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneille aikuisille; miehille ja naisille, heidän läheisilleen ja ammattiauttajille.

A-klinikkasäätiö - Päihdehoitoa ja -kuntoutusta, alan koulutusta, tiedotusta sekä kehittämis- ja tutkimustoimintaa päämääränä päihde- ja riippuvuushaittojen vähentäminen sekä ongelmista kärsivien ja heidän läheistensä auttaminen ja aseman parantaminen.

Anonyymit Ylensyöjät (OA). Oletko ongelmasyöjä? Mässäiletkö ilman näkyvää syytä? Syötkö vaikkei Sinulla ole nälkä? Tule siis ryhmiimme!

Suomen AD/HD-Aikuiset ry. "AD/HD-aikuinen on parhaimmillaan poikkeuksellisen elinvoimainen, kekseliäs ja mielikuvitusrikas, voimakkaasti tunteva ja empaattinen - ja pahimmillaan keskittymiskyvytön, lyhytjännitteinen, huolimaton, muistamaton, aloitekyvytön, huono organisoimaan ja priorisoimaan, impulsiivinen, itsepäinen, ja riidanhakuinen."

Narsistien uhrien tuki ry. "Tärkeimpiä tukimuotojamme ovat ohjatut vertaistukiryhmät ja vertaistukipuhelinpalvelu sekä ohjaus- ja neuvontapalvelu oikeudellisissa ja terapiaan liittyvissä kysymyksissä."

Mielenterveysyhdistys Taimi ry on Tampereen seudulla toimiva mielenterveyskuntoutujien oma yhdistys. "Mielenterveyden tietoverkon sivuilla on vertaistuki- ja keskustelupalsta, jolla Taimin vertaistukihenkilöt osallistuvat keskusteluun. Tietoverkon sivuilla on myös mm. tapahtumakalenteri, hakemisto kaikista mielenterveyspalveluista, auttavat puhelimet ja nettiauttajat."

Alkoholistien aikuiset lapset alkoholistien aikuisten lasten toveriseura, jonka tarkoitus on auttaa alkoholistiperheiden tai muulla tavoin häiriintyneiden perheiden aikuisia lapsia. "AAL:n ryhmissä löydämme turvallisuutta ja annamme itsellemme luvan kokea niitä tunteita, joita emme koskaan aiemmin sallineet itsemme tuntea tai ilmaista."

Al-Anon/Alateen. Auttaa alkoholistien perheitä ja ystäviä toipumaan vaurioista, joita perheenjäsenen tai ystävän alkoholiongelma on aiheuttanut. Vastaavasti Alateen on alkoholistiperheiden teini-ikäisille nuorille tarkoitettu toipumisohjelma.

Ihmisiä ja paikkoja

Miehen matka. Olen mies. Kirjoitan elämästä. Kirjoitan vaikeista asioista. Kirjoitan rakkaudesta. Kirjoitan tunteista. Kirjoitan kaikesta – rehellisesti. Kirjoitan miten olen asioita elämässäni kokenut.

Omintakeinen. Blogini sisältää aikuisopiskeluuni liittyvää pohdintaa/arkea ja tunteenpurkauksia arkeni keskellä opiskelijana, äitinä, naisena ja keskeneräisenä ihmisenä.

Lomamiehen äiti. 17-vuotiaan poikansa menettäneen äidin blogi, joka toimii surutyön tukena. Lukijoina voivat olla rinnalla kulkijat, tukijat ja jakajat sekä vertaiset - tai yksinkertaisesti ne, jotka hyväksyvät menetyksen ja surun osana elämää.

Muutosten muistiinpanot. Melkein vanha, melkein nuori. Toipumassa masennuksesta, sitovista vanhemmista, ahmimishäiriöstä ja elämättömästä elämästä.

Pepitan runoja. Olemmeko lakanneet ajattelemasta? Olemmeko unohtaneet, että elämä on ylin oikeuslaitos?

Ystävyyden Majatalo. Tänne olet aina tervetullut joko virtuaalisesti tai tapaamaan Danielia ja Railia paikan päällä.

Lukemista linjoilla

Hidasta elämää. Maailma on täynnä terapeuttisen hitaita asioita... Olemme eteläisessä Suomessa toimivia mediatyöläisiä, joita yhdistää kiinnostus hitaampaan elämäntapaan. Tuotamme tälle 1.10.2010 avatulle sivustolle monipuolista sisältöä artikkelien, postikorttien, kuvakoosteiden, tarinoiden, soittolistojen ja videoiden muodossa.

Syömishäiriö perheen arjessa. Vanhempien kokemuksia selviytymisestä. Jyväskylän yliopisto. Opettajankoulutuslaitos. Pro gradu -tutkielma.

Elä!-sivuston aineisto perustuu Paniikkihäiriöyhdistys ry:n vuodesta 1996 lähtien toteuttamiin ja Ray:n rahoittamiin Elossa ja Hengissä -kursseihin. Elä!-sivuston henkilökunta toivoo, että sivusto on eväsreppuna heille, jotka haluavat nähdä selvemmin elämän ja ympäristön tarjoamia mahdollisuuksia: tavoitella elämäänsä Hyvää Oloa, Uusia Suuntia ja Näkökulmia, Antoisuutta ja Luovuutta.

Skeematerapia pyrkii hoitamaan haitallisia varhaisia skeemoja (Early Maladaptive Schema, EMS). Haitallinen varhainen skeema on lapsuudessa tai nuoruudessa opittu haitallinen ajattelutapa, johon liittyy tiettyjä selviytymiskeinoja eli käyttäytymismalleja. Sisältää myös tunnelukkotestin ja linkin leffaterapiaan.

Trauma ja dissosiaatio. Näiden sivujen tarkoitus on jakaa tietoa erilaisista traumanjälkeisistä ongelmista, kuten traumaperäisestä stressihäiriöstä ja erilaisista dissosiaatiohäiriöistä. Sivujen pääpaino on kompleksisissa (pitkään jatkuvissa ja toistuvissa) traumoissa.

Ihminen tavattavissa ry. Erinomaista lukemista ja tukea luonnehäiriöisten uhreille. "Olen toiminut hengellisessä elämässä noin neljänkymmenen vuoden ajan ns. vapaissa piireissä, minä aikana ihmettelin kokemaani huonoa kohtelua ja huonovointisuuttani ja ajoittaista itsetuhoisuuttani. Nyt minulle on lopullisesti viime vuosien aikana selvinnyt erikoisesti meidän maassamme vallitsevan luonnehäiriön ja luonnehäiriöisen käyttäytymisen laajuus, erikoisesti erilaisissa hengellisissä yhteisöissä.

Itseään toteuttava ihminen tarvitsee tiettyjä piirteitä elämäänsä ollakseen onnellinen. Niitä ovat mm. totuus, hyvyys, kauneus, sopusointu, vireys, erilaisuus, loppuunsaattaminen, yksinkertaisuus, ponnistelemattomuus, rikkaus, riippumattomuus, tarkoituksellisuus ja leikkimielisyys.

Introspekt artikkelit. Jokainen kokee joskus ahdistusta, eikä kukaan välty pettymyksiltä. Ristiriidat ovat osa elämää, ja niitä joutuu jokainen kohtamaan.

Järvenpään sosiaalisairaalan koulutusaineiston julkaisut pohjautuvat sosiaalisairaalan työntekijöiden omaan tutkimustyöhön ja asiakastyön kokemukseen. Hyvää materiaalia itsemme tuntemiseen.

Uskontojen uhrien tuki UUT ry on sitoutumaton yhdistys, jonka tavoite on tukea uskonnollisissa yhteisöissä vaikeuksiin joutuneita ihmisiä ja näiden läheisiä.

Mielenterveyslinkkejä. Erittäin paljon lukemista monista aiheista. "Joka tuntee toiset ihmiset, on oppinut, joka tuntee itsensä, on viisas."

Rovasti Olavi Peltolan Kotisivut. Kirjoituksia ja luentoja Ajan ilmiöistä, Sielunhoidosta ja Uskonelämästä. Evästä vuoden jokaiselle viikolle ja päivälle. Kohdasta Teemat sielunhoito löytyy apua tuskaiselle sydämelle.

Jorma Myllärniemi - psykologi, psykoterapeutti ja psykoanalyytikko. Olen kiinnostunut kahdesta toisiinsa läheisesti liittyvästä aiheesta. Toinen on narsismin ja toinen on depression psykologia. Kokemukseni perusteella uskallan sanoa, että molemmat ovat varsin keskeisiä, kun yritämme ymmärtää sitä psyykkistä huonovointisuutta, johon niin usein jokapäiväisessä elämässämme törmäämme.

Daniel Nylundin Ystäväkirjeet. Ystävyyden Majatalon isännän kirjeitä kaikkia koskettavista teemoista. Nämä ovat ikäänkuin matkakertomuksia omalta tieltäni ja kertomuksia siitä mitä me täällä Ystävyyden Majatalossa olemme oppineet.

Masennuksen arkea. Selityksiä surusta ilman syytä. Jukka Tontin väitöskirja. Kuuntele kenen tahansa surullisen ihmisen onnetonta tarinaa, ja se kuulosta samalta kuin mikä tahansa muu onneton tarina.

www.rakkausrunot.fi. Kauneimmat rakkausrunot. Sivusto on Rakkausrunot ry:n ylläpitämät. Jatkamme yhdessä sitä hienoa työtä, minkä webmasterimme, Runoilija, on sivut luodessaan tehnyt. Olet sydämellisesti tervetullut joukkoomme.

Musiikkia ja muuta mukavaa

12 Step Radio. Nettiradiossa 12 askeleen jammailua ja pikkuisen puhetta väliin. Tässä linkki radion englanninkieliselle kotisivulle.