Ystävyyden Majatalo

Takkatupa: Yrttikurssi

Ajankohta

27. toukokuu 2023 - 27. toukokuu 2023 Tapahtuma on päättynyt! Tulevat tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Villiyrttipäivä Ystävyyden Majatalossa, Salossa, Kruusilassa 27.5.2023 klo 11 alkaen. Kestävä ja ekologinen kurssi, osta vaikka lahjaksi!

Tervetuloa opiskelemaan syötäviä luonnonkasveja ihanan tunnelmalliseen ja keväiseen Ystävyyden Majataloon! Keväinen luonto on aarreaitta, jota kannattaa opetella hyödyntämään. Fiksusti, viisaasti ja luontoa säästäen.

Meillä kasvaa noin 1200 putkilokasvia, joista 35 lajia on kuulunut pitkään Eviran luonnonvaraisten kasvien käyttölistalle ravintolisäaineeksi statuksella ‘ei uuselintarvike’ (aiemmin kauppayrtti). Jokainen voi lisätä omavaraisuuttaan opettelemalla tunnistamaan ja käyttämään näitä kasveja.

Kurssi sisältää luento-osuuden ( noin 2 h). Luennolla opiskellaan kasvien tuntomerkkejä, käyttötapoja ja mainitaan niiden muinaisesta lääkekäytöstä. Luennon jälkeen nautitaan lounas, jonka voi ostaa Majatalosta 5 € hintaan. Omat eväät voi myös ottaa mukaan.

Lounaan jälkeen lähdetään läheiseen maastoon keräämään kasveja ja samalla opitaan yleisimpien villiyrttien tuntomerkkejä ja kasvupaikkoja. Keräämme mukaan salaatti- ja yrttiteetarpeet ja retken jälkeen teemme yhdessä salaatin. Tarjoan lisäksi kurssin hintaan sisältyen vuohenputkirieskoja salaatin ja yrttiteen kera. Kurssin kesto noin 6 h.

Villiyrttipäivän hinta on 70 €. Hinta sisältää opetuksen, luentotilan vuokran ja salaattitarpeet + vuohenputkirieskat.

 Kurssille otetaan 15 ensimmäistä. Ilmoittautuminen kurssille: omametsa@gmail.com tai puhelimitse 0400 339 363. Sähköpostiosoite tarvitaan laskua varten, postitse lähetettävästä paperilaskusta peritään 3 €. Peruminen viimeistään 13.5.2023.

Voit ottaa päivän kevätloma -mielellä ja jäädä keväiseen ja tunnelmalliseen Majataloon yöpymään, saunan ja uimisen kera. Muista ilmoittautua sähköpostilla Majataloon suoraan, jos yövyt. Ohjeet alla.

Yöpymisen hinnat saat majatalosta.

Sähköposti: info@ystavyydenmajatalo.fi

Puhelin ja osoite: 050 3623710, Kalkkilantie 74, 25110 Kruusila

Muun muassa näitä yrttejä pääset opettelemaan kurssille. Kuvassa vuohenputkea, mesiangervoa, voikukkaa ja siankärsämöä.