NäkökulmiaSinä

Kukaan ei ole täydellinen, et myöskään sinä.

Kukaan ei ole täysin paha, et myöskään sinä.

Olet ainutlaatuinen yksilö - sellainen voimien yhdistelmä jota ei ole ollut koskaan sinua ennen eikä tule koskaan sinun jälkeesi.

On hyvä tehdä itsesi eteen niin paljon kuin mahdollista. Jos muut tekevät sen mitä sinun pitäisi tehdä itse, tulet riippuvaisiksi heistä.

On hyvä antaa muiden tehdä itsesi eteen sen mitä et voi itse tehdä. Jos kieltäydyt heidän avustaan, tulet ylpeäksi ja yksinäiseksi.


Muut

Kaikilla on tarpeita, ja kaikki etsivät niiden täyttymystä.

Maailma kohtelee ihmisiä yleensä epäreilusti.

Jotkut ovat syntyneet erittäin vaikeisiin olosuhteisiin; toiset ovat onnekkaampia. Ne joilla on paljon, ovat vastuussa siitä että he käyttävät lahjojaan niiden auttamiseen joilla on vähän.

Vaikutuksen tekeminen on pinnallinen keino saada arvostusta. Mitä jos muut muuttavat mielensä? Palvelemisen kautta saatu arvostus ei koskaan ylitä syvintä olemustasi; keinotekoisesti hankittu arvostus kätkee syvimmän olemuksesi.

Älä koskaan tee sitä mitä muiden pitäisi itse tehdä ja minkä he osaavat tehdä. Anna toisille vapaus tehdä virheitä ja oppia niistä.


Arvot

Sadan vuoden päästä ruumiisi mätänee haudassa matojen keskellä, ja on todennäköistä että 99.999999% maailman ihmisistä ei edes tiedä tai välitä siitä että olit joskus olemassa.

Ihmiset ovat kuin risteilyaluksen matkustajia, jotka juhlivat, koristelevat hyttejään, pelaavat pelejä ja suunnittelevat uusia matkoja, kun laiva koko ajan hitaasti uppoaa.

Virheellisiä päätelmiä on todellakin olemassa, mutta ne eivät ole läheskään niin yleisiä kuin virheelliset havainnot. Puutteellinen tietoisuus nykyhetkestä on yleisin syy liikenneonnettomuuksiin, myöhästymisiin ja auton sisään jääneisiin avaimiin.

Valaistuminen ei tarkoita sitä ettet enää koskaan olisi väsynyt tai ahdistunut, vaan sitä että olet tietoinen väsymyksestäsi ja ahdistuksestasi.

Aito luonnollinen ihminen on mystikko. Mitä useimmat ihmiset kutsuvat "luonnolliseksi" on enimmäkseen vain lihallinen kieroutuma.


Tietoisuus

Itsesi tarkastelu voi auttaa sinua menestymään ja välttämään virheitä, mutta se ei saa aikaan itsesi toteuttamista. Itsesi toteuttamisen yrittäminen itseäsi tarkastelemalla on kuin peili joka tuijottaa itseään.

Jos et löydä itseäsi, älä jää istumaan ja odottamaan itsesi tuntemista. Lähde liikkeelle ja tee se mitä teet tietoisena kaikesta mitä sen seurauksena tapahtuu. Itsesi tunteminen ilmestyy sinulle toiminnan ja liikkeen kautta.

Et ole ajatuksesi, et ole tunteesi, et ole edes sitä mitä olet joskus ollut tai mitä kuvittelet itsesi olevan. Olet se jota Jumala rakastaa. Olet Jumalan rakkauden kohde ja voit tulla tietoiseksi siitä.

Pienessä minässä tunteet liittyvät käsitteisiin "minä" ja "minun" kapeimmassa mahdollisessa mielessä. Suuressa minässä tunteet liittyvät käsitteisiin "me" ja "meidän". Ei-minässä ei ole henkilökohtaisia tunteita - on vain pysyvä, luja ja rauhallinen myötätunto, joka on onni ja autuus.

Ainoa varma asia miellyttävissä tunteissa on, että haluat ne takaisin kun ne ovat menneet.

Käytä maalaisjärkeä. (Jos huomaat olevasi väsynyt rukouksessa, se saattaa tarkoittaa sitä että olet väsynyt.)


Rakkaus

Aito mystikko haluaa vain rakastaa muita ja antaa heidän olla vapaita. Väärä mystikko puhuu paljon Jumalasta, vähemmän rakkaudesta, ja hyvin vähän vapaudesta.

Jos rakkaus sai aikaan joidenkin asioiden tuhoutumisen, niiden oli syytä tuhoutua.

Se mitä Jumala eniten haluaa tässä maailmassa on sydän joka avoimesti ottaa vastaan hänen lahjojaan, sillä hän antaa runsaasti siitä ilosta että näkee ihmisten tulevan iloisiksi. Tällainen on hänen rakkautensa, ja suurimmat esteet hänen lahjojensa vastaanottamiselle ovat itseriittoisuuden ja omanarvon tunteet, ja halu itse määrätä lopputulos.

Rakkaus on tekemistä ja olemista samanaikaisesti. Rakkaudessa kaikki kahtiajaot katoavat.

Rakkaus ilman empatiaa on hyväntekemistä, joka on yksi ylpeyden muoto. Jos et osaa rakastaa ihmisiä, jätä heidät rauhaan!

Jos tavoittelet mitä tahansa muuta kuin rakkautta toisia kohtaan, voit lopulta puolustella mitä tahansa julmuutta toisia kohtaan käyttämällä omia periaatteitasi selityksenä.

Mitä sinun pitäisi tehdä ihmisille? Rakasta heitä. Kuka tulee parhaiten toimeen ihmisten kanssa? Rakastaja. Mutta kysyt, "Mitä on olla rakastaja?" Vietä elämäsi tämän kysymyksen parissa ja olet käyttänyt aikasi hyvin.

Rakkaus on halua ottaa vastaan muiden antamia lahjoja, että kokisit yhteyttä heidän kanssaan ja he saisivat kokea antamisen ilon. Ei vastaanottajia, ei antajia.

Missä antautuminen rakkaudelle puuttuu, on pelkoa, katkeruutta, syyllisyyttä ja kaikenlaista tuskaa. Missä on tuskaa, on huoli omasta itsestä. Missä on huoli omasta itsestä, on pieni minä, tuskan herättämä puolustus uutta tuskaa vastaan, joka yrittää ratkaista tilanteen omaksi edukseen. Missä on pieni minä, siellä on itsekkyys. Missä itsekkyys ohjaa, eristäytyminen ja pirstoutuminen lisääntyvät. Missä elämä kiertää edellä olevaa kehää, siellä on riippuvuus, addiktio. Missä identiteetti asettuu tähän kehään, on helvetti.


Todellisuus

Rehellisyys - mikä ehdoton arvo! Mitä tahansa tapahtuukin, sinun on oltava rehellinen siitä - ainakin itsellesi. Älä teeskentele; ole suora. Totuuden vapauttamana rakkaus antaa sinulle anteeksi.

Älä hyväksy mitään muuta todellisuutta kuin nykyhetki. Älä tee mitään enempää kuin mitä todellisuus kutsuu sinua juuri nyt tekemään palvelevan rakkauden nimessä. Tee näin, ja elät seesteisen elämän.

Jos halusi ja toiveesi ovat ristiriidassa todellisuuden rakastavien vaatimusten kanssa, sinun on paras sopeutua todellisuuteen, tai muutoin tulet katkeraksi ristiriidan aiheuttajaa kohtaan.

Sinun täytyy päästää irti myös tekojesi seurauksista. Mikään mitä olet tehnyt ei ole niin pahaa ettei sitä voi antaa anteeksi, eikä mikään niin hyvää ettei se voi sisältää pahaa. Mene vain eteenpäin. Älä katso taaksesi.

Uskotko että Jumala tahtoo että olisit onnellinen? Ellei, kuka sitten?


Tieto

Hengellisesti herännyt mieli ei ole mitään muuta kuin tavallinen, arkipäiväinen mieli, joka on tullut vapaaksi ahdistuksesta ja erillisyyden harhakuvista. Tällaisessa mielessä kaikki tieto näyttäytyy rakkauden näkökulmassa. Tämä on viisautta.

Tietäminen ilman tekemistä ei ole tietämistä, vaan henkistä halvaantumista.

Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.

Mystistä tietoisuutta ei voi ylläpitää mielessä joka yrittää manipuloida totuutta omien tarkoitusperiensä mukaiseksi. Siksi rehellisyys on yksi perusarvoista.

Jotta todella ymmärtäisit jotakin, sinun tulee sisäistää se, eli eläytyä siihen. Siksi myötäeläminen on tietämisen korkein muoto, ja mietiskelevä rukous kaikkein korkein inhimillisen teko.

Pathways to Serenity, Philip St. Romain, (otteita)Viisaiden sanoja